Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

-  De kranglet ikke. De var i godt humør.

Her rekonstruerer politiet og et nytt vitne Heddas hjemtur fra byen før hun ble kvalt. Vitnet sier han så drapsofferet nær internathybelen i Sogndal sammen med den etterlyste somalieren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SOGNDAL (Dagbladet): -  De kranglet ikke. De var i godt humør, sier vitnet til Dagbladet.

Ved 13-tida i går rekonstruerte drapsetterforskerne det som kan være Heddas siste bevegelser. I alt fire polititjenestemenn var med under rekonstruksjonen, der et vitne fortalte etterforskerne om det som skal være Heddas hjemtur til fots.

Forklaringen til det nye vitnet kan gi etterforskerne flere viktige svar i jakten på Heddas drapsmann.

Ble fulgt hjem

Dagbladet var som eneste presseorgan til stede under rekonstruksjonen.

To polititjenestemenn - en kvinne og en mann - spilte rollene som drapsofferet og 35-åringen fra Somalia.

Hedda Karterudseter ble ifølge minst to vitner fulgt hjemover av 35-åringen etter at de to forlot utestedet Meieriet klokka 01.15- 01.30 natt til torsdag i forrige uke. Hedda og hennes gode venn ble observert i en rundkjøring vel 300 meter fra utestedet.

Spøkefullt

Det nye vitnet sier han spaserte bak Hedda og 35-åringen etter rundkjøringen.

-  Jeg var selv på konserten, og gikk bak dem. Da vi hadde gått et stykke fra rundkjøringen, begynte de å spøke om meg, sier vitnet til Dagbladet.

Ifølge mannen så han Hedda og 35-åringen siste gang rundt 100 meter fra avkjørselen til Sogndal folkehøgskule langs hovedveien gjennom Sogndal.

Vitnet forteller at Hedda og 35-åringen gikk sammen mot avkjørselen opp til skolen.

Vitnet forteller til Dagbladet at han snudde og gikk hjem til sentrum. Mannen sier at han ikke har snakket med den etterlyste 35-åringen siden de skiltes på veien til skolen.

Under rekonstruksjonen pekte mannen ut stedet der han hevder han så Hedda og 35-åringen siste gang. Politiet tok bilder av vitnet og markørene for å sikre seg nøyaktige punkter av forskjellige observasjoner. Etterforskerne tegner inn observasjonene på et oversiktskart.

Rundspørring

Det nye vitnet har vært i flere politiavhør, og drapsetterforskerne jobber nå intenst med å få bekreftet vitnets observasjoner. I går ettermiddag startet etterforskerne rundspørring i området der vitnet skal ha sett Hedda.

-  Vi kommer til å ta kontakt med de fleste som bor i området mellom rundkjøringen og folkehøyskolen. Det er viktig for oss å få en bedre oversikt over bevegelsene, sier utrykningsleder Asbjørn Hansen i Kripos.

Politiet har ikke gått ut med den nye observasjonen offentlig. Etter det Dagbladet får opplyst, er det av etterforskningsmessige hensyn. Politiet må nemlig bruke tid på å få bekreftet om det virkelig var Hedda og 35-åringen som ble sett i nærheten av Hageinternatet ved 01.30-tida drapsnatta.

De må også kryssjekke det nye vitnets forklaringer mot andre observasjoner i saken.

Den nye observasjonen er likevel svært viktig for politiet, som har sagt at de manglet observasjoner av Hedda på store deler av turen hjem.

Etterlyst

Politiet understreker at den 35 år gamle somalieren har status som vitne i saken. Han er etterlyst med navn og bilde i alle landets politidistrikter og gjennom Schengen-systemet.

Politiet, tollere og ansatte ved flyplasser har fått beskjed om å varsle politiet i Sogndal dersom 35-åringen blir observert.

Politiet i Sogndal vil ikke kommentere den nye vitneforklaringen.

FORKLARER SEG: Mannen som kan være den siste som har sett drapsofferet - foruten gjerningsmannen - forklarer seg her til politiet under gårsdagens rekonstruksjon langs gangveien som går til Sogndal folkehøgskule.
FRILUFTSMENNESKE: Hedda Karterudseter var glad i å gå lange turer i skog og mark. Tidligere i høst var hun og klassen på flere turer i fjellene rundt Sogndal. Dette bildet er tatt av ei nær klassevenninne og trykkes i Dagbladet med samråd fra skolens ledelse.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media