De kriminelle stein­leggerne er nesten borte fra Norge. Ingen skjønner hvorfor

Kjent storbande tatt i storaksjon på Vestlandet, men i resten av landet er steinleggerne ikke å se.

STORAKSJON Politiet og Arbeidstilsynet gikk til stor aksjon og pågrep åtte personer i Bergen og Førde i april. Politiet mener de har tatt en av de største steinleggerbandene på Vestlandet. Dette er en av de få steinleggerbandene som er blitt registrert av Skatteetaten i år.  Foto: Tverretatlig enhet mot Arbeidsmarkedskriminalitet i Hordaland
STORAKSJON Politiet og Arbeidstilsynet gikk til stor aksjon og pågrep åtte personer i Bergen og Førde i april. Politiet mener de har tatt en av de største steinleggerbandene på Vestlandet. Dette er en av de få steinleggerbandene som er blitt registrert av Skatteetaten i år. Foto: Tverretatlig enhet mot Arbeidsmarkedskriminalitet i Hordaland Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Sommeren 2013 kjørte norske myndigheter en storoffensiv mot de utenlandske steinleggerbandene som kommer til Norge hvert år.

I en serie artikler dokumenterte Dagbladet hvordan steinleggere fra travellers-miljøet tjener titalls millioner i Norge årlig. De jobber svart, har underbetalte arbeidere, driver med menneskehandel, trusler, vold, slaveri og er involvert i ulovlig krypskyting av neshorn.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer