PASTOR: Tiffanie Irwin (t.h.) tok over som pastor og leder i Word of Life da faren døde i 2012. Nå er hun en av de siktede etter at Lucas og Christopher Leonard ble banket opp i kirkens lokaler. Hun anklages av tidligere sektmedlemmer for å ha drevet trakasseringen av kirkens medlemmer til et "demonisk nivå". Foto: Mark DiOrio/Observer-Dispatch via AP
PASTOR: Tiffanie Irwin (t.h.) tok over som pastor og leder i Word of Life da faren døde i 2012. Nå er hun en av de siktede etter at Lucas og Christopher Leonard ble banket opp i kirkens lokaler. Hun anklages av tidligere sektmedlemmer for å ha drevet trakasseringen av kirkens medlemmer til et "demonisk nivå". Foto: Mark DiOrio/Observer-Dispatch via APVis mer

De kristne sektlederne er siktet for kidnapping og drap - nå snakker avhopperen

To tenåringsbrødre ble banket opp så brutalt at én av dem døde. Det har tvunget livet på innsiden av sekta Word of Life i New York fram i lyset.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Har du allerede abonnement?   Logg inn

NEW YORK (Dagbladet): Lucas Leonard ble bare 19 år gammel. 12. oktober i år ble han og lillebroren Christopher (17) banket opp så brutalt at Lucas ble drept, ifølge påtalemyndigheten. Det skjedde i lokalene til den lille, religiøse sekta Word of Life i New Hartford i den amerikanske delstaten New York. 

Påtalemyndigheten beskriver det hele som en «spirituell veiledning som gikk ut av kontroll». Saken har både rystet USA, tvunget livet i den svært lukkete kirken fram i lyset, og vekket vonde minner hos tidligere medlemmer.

- Det som skjedde er forferdelig trist. Mine tanker og bønner er med dem som fortsatt er medlemmer, og jeg er glad de ansvarlige blir stilt til ansvar. Livet i Word of Life var fryktelig. Det er ei sekt fylt av konstant manipulasjon, trusler, frykt og løgner. Denne hendelsen har bragt alle følelsene tilbake igjen, sier det tidligere kirkemedlemmet, Chadwick Handville (46) til Dagbladet.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn