De kristne skjermet muslimene under bønnen

Under de verste sammenstøtene på frigjøringsplassen i Kairo, passet de kristne demonstrantene på at muslimene fikk be i fred.

STÅR SAMMEN: Den kristne egypteren Samer Wadiyeh (t.h) blir hyllet av sine muslimske brødre på frigjøringsplassen i Kairo. Wadiyeh har et kutt på noen centimeter i hodet etter å ha fått en stein i hodet. - Men det gjør ikke noe. Endelig er vi frie, smiler Wadiyeh. Foto: Jon Terje Hellgren Hansen
STÅR SAMMEN: Den kristne egypteren Samer Wadiyeh (t.h) blir hyllet av sine muslimske brødre på frigjøringsplassen i Kairo. Wadiyeh har et kutt på noen centimeter i hodet etter å ha fått en stein i hodet. - Men det gjør ikke noe. Endelig er vi frie, smiler Wadiyeh. Foto: Jon Terje Hellgren Hansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KAIRO (Dagbladet): Så fort vi beveger oss inn på Tahrir-plassen kommer bandasjerte Samer Wadiyeh (45) bort til Dagbladet for å fortelle. Den kristne frilansarbeideren har demonstrert siden starten, for tretten dager siden.

- Jeg har et kutt på fem-seks centimeter i hodet, men det gjør ikke noe så lenge vi har klart å skyve bort de onde kreftene fra plassen. Fortell verden at vi her inne ikke tror på vold. Det er regimet som igangsatte det hele, sier Wadiyeh til Dagbladet.

Mubarak skal bort Vi blir raskt hvisket i ørene at mannen er kristen. Og at muslimene som forteller dette sier de er så glade for at kristne og muslimer står sammen.

- De kristne forsvarte muslimene mens vi ba. Mobben der ute brydde seg ikke om det, og steinene og Molotov-coctailene haglet. Men de kristne skjermet oss, sier en.

De andre titalls mennene som er kommet til, nikker og forteller akkurat det samme. Det er tydelig at de kristnes skjerming under den viktige bønnen har satt inntrykk. En mann kaster seg over Wadiyeh og kysser han. Alle roper:

- Se, kristne og muslimer står sammen. Dette er folkenes revolusjon og den er fredelig. Det er hunden Mubarak som har skapt problemer. Nå skal han bort, ropes det. - Ikke egoistiske lenger Wadiyeh smiler og ler. Han har så mye han vil fortelle om de hendelsesrike dagene på frigjøringsplassen i hjertet av Kairo. 45-åringen mener at egyptere nå er et helt annet folk. De har fått stoltheten og verdigheten tilbake. Og de deler mat og drikke med hverandre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer