<strong>I AVHØR:</strong> Tasawer «Tommy» Sharif (39) er siktet for såkalt grov bounndragelse i forbindelse med at alle hans ni selskaper er begjært konkurs. Her fra bedre dager, for noen år tilbake. Foto: Siv Johanne Seglem / Dagbladet
I AVHØR: Tasawer «Tommy» Sharif (39) er siktet for såkalt grov bounndragelse i forbindelse med at alle hans ni selskaper er begjært konkurs. Her fra bedre dager, for noen år tilbake. Foto: Siv Johanne Seglem / Dagbladet Vis mer

- De kunne bare ha ringt ham

Advokat John Christian Elden stiller seg spørrende til pågripelsen av Tommy Sharif. Også broren er pågrepet, etter at politiet beslagla kontantbeløp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• SISTE: Politiet opplyser til Dagens Næringsliv at Tommy Sharifs bror også er pågrepet, etter at tjenestemenn med valutahund fant bortgjemte penger under gjennomsøkingene de har foretatt i dag.

- Broren er pågrepet på grunnlag av beslaget, og sitter nå i avhør her på Lillestrøm. Det er et betydelig beløp penger, sier Bjørn Ivar Thune, leder for økonomiteamet ved Romerike politidistrikt, til Dagbladet.

Politiet har i dag gjennomsøkt brorens næringslokaler på Alnabru i Oslo, i tillegg til Sharifs hjem og hans regnskapsførers lokaler. Thune vil ikke spesifisere hvor pengene ble funnet. Bilder viser imidlertid at dekk ved brorens bedrift ble undersøkt av hunden, som er utlånt av tollvesenet.

(Dagbladet): - Jeg stiller meg spørrende til en pågripelse hvis formålet var å avhøre ham. Det kunne de tatt en vanlig telefon om på vanlig måte uten pressemeldinger, sier advokat John Christian Elden til Dagbladet.

Elden representerer den tidligere «dekkongen» Tommy Sharif (39), som i dag morges ble pågrepet, siktet for såkalt grov bounndragelse i forbindelse med oppløsningen av alle hans ni selskaper.

- Uten dramatikk Sharif befant seg i lokalene tilhørende hans brors firma på Alnabru i Oslo da politiet troppet opp og pågrep ham. 39-åringen sitter nå i avhør på politihuset i Lillestrøm.

- Pågripelsen skjedde uten dramatikk, sier Bjørn Ivar Thune, leder for økonomiteamet ved Romerike politidistrikt, til Dagbladet.

Politifolk med hund gjennomsøkte i ettermiddag lokalene der Sharif ble pågrepet.

- Det er en valutahund, utlånt av tollvesenet, forklarer Thune til Dagbladet.

Hunden undersøker bl.a. om penger kan være stappet inni dekkene.

<strong>KRITISK:</strong> Sharifs advokat John Christian Elden er kritisk til politiets framgangsmåte. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
KRITISK: Sharifs advokat John Christian Elden er kritisk til politiets framgangsmåte. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

- Vi undersøker alle muligheter, sier politimannen.

Gjennomsøkte boligen Han opplyser at politiet også har gjennomsøkt Sharifs bopel, samt har foretatt undersøkelser hos regnskapsføreren hans.

Sharif er siktet etter straffelovens paragraf 283, som har en strafferamme på seks års fengsel. Thune understreker at det er tidlig i etterforskningen, og at politiet ennå ikke har tatt stilling til hvorvidt de vil begjære den tidligere dekksalgsmannen fengslet.

- Han blir etter alt å dømme sittende her på politihuset til i morgen; vi er ikke ferdige med avhørene ennå, sier Thune.

Advokat Elden er i dag i rettsforhandlinger i en annen sak, og har derfor ikke sett siktelsen mot Sharif.

En rekke feil Alle Sharifs ni selskaper er begjært slått konkurs i vår. Under bobehandlingen er det kommet fram en rekke uregelmessigheter knyttet til selskapenes drift og drifsmidler. Bl.a. har Sharif overført millionbeløp fra selskapene til seg selv, uten å melde fra til skattemyndighetene, og harddisker og en server med regnskapsdata er forsvunnet.

Advokat Christian Lundin er bostyrer for alle Sharifs selskaper. Ifølge ham har Sharif systematisk tappet selskapene for midler foran konkursbehandlingen, før boet og kreditorene fikk kontroll over dem; ifølge Romerikes Blad beløper dette seg til 7 millioner kroner.

Sharif slo seg opp på dekksalg fra garasjen hjemme i Skedsmo, og hadde sin storhetstid rundt 2007, da han åpnet et stort dekksenter ved E6 på Romerike. Seinere gikk forretningene mer trått, og i mai ble dekksenteret tvangssolgt, skriver Nettavisen.

<strong>SØKER MED HUND:</strong> Sharif ble pågrepet i dag morges, i lokalene til brorens firma i Oslo. Politifolk med hund undersøker nå stedet. Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix
SØKER MED HUND: Sharif ble pågrepet i dag morges, i lokalene til brorens firma i Oslo. Politifolk med hund undersøker nå stedet. Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer