Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- De kunne druknet eller blitt drept av å bli slått ned i steinene

Video viser to menns livsfarlige lek på molo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tirsdag dro frilansfotograf Kjell Bua ned til havna ved Ferkingstad på Karmøy for å dokumentere uværet.

Der ble han vitne til noe som både han og informasjonleder i Redningsselskapet, Frode Pedersen, beskriver som en lek med livet.

Nesten tatt av bølge For da Bua sammen med en kamerat begynte å ta bilder fra bilen, parkerte en varebil med tre polske menn ved siden av dem.

- Det begynte med at to av dem klatret på steinene på moloen mens tredjemann tok bilder. Så begynte de å løpe fram og tilbake langs moloen. Jeg trodde aldri at det kom til å gå bra, sier Bua til Dagbladet.

Det var NRK som først omtalte saken.

- Folk bør passe på Ifølge Bua prøvde han å fortelle mennene at det de gjorde ikke var så lurt, men at han er usikker på om de forsto hva han sa.

I videoen øverst i saken kan man se mennene i det de nesten blir tatt av en bølge som slår inn over moloen.

- Jeg synes oppførselen er voldsomt dårlig. Folk bør passe på hva de gjør ved sjøen.

Nylig ulykke For kun en uke siden dro to menn fra Latvia ut for å se på uværet tre mil nord for Frekinstad, på Bleivika ved Haugesund.

- At det nettopp var en ulykke i distriktet gir meg frysninger nedover ryggen, sier Bua.

Begge ble skylt på havet, og bare den ene kom seg i land.

Redningsskøyta «Bergen Kreds» var med i søket etter latvieren, men søket var resultatløst.

Reagerer sterkt Informasjonsleder i Redningsselskapet, Frode Pedersen, reagerer sterkt når han ser episoden som Bua filmet, og mener de lekte med livet.

LETEKASJON: Det ble igangsatt en leteaksjonen etter en 32 år gammel latvisk mann nord for Haugesund for en uke siden. Søket var resultatløst. Foto: NTB Scanpix
LETEKASJON: Det ble igangsatt en leteaksjonen etter en 32 år gammel latvisk mann nord for Haugesund for en uke siden. Søket var resultatløst. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- De hadde veldig flaks. En bølge som det der kan veie flere tonn, og vannmassene kunne lett feid dem på sjøen. De kunne druknet eller blitt drept av å bli slått ned i steinene, sier Pedersen til Dagbladet.

Pedersen understreker at han mener folk skal få nyte norsk natur og ta sjanser, som for eksempel ekstremsportsutøvere gjør, men at man da bør ta forholdsregler.

- Ha på et flyteplagg om du absolutt må gjøre sånn som de i videoen. Det er farlig å leve, men å utfordre naturkreftene er ikke særlig lurt.

ADVARER: Informasjonsleder i Redningsselskapet, Frode Pedersen, liker ikke det han ser i videoen, og oppfordrer folk til å ta forholdsregler om de skal bevege seg ute i uvær. Foto: Redningsselskapet
ADVARER: Informasjonsleder i Redningsselskapet, Frode Pedersen, liker ikke det han ser i videoen, og oppfordrer folk til å ta forholdsregler om de skal bevege seg ute i uvær. Foto: Redningsselskapet Vis mer