De lærer aldri

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Noen lærer aldri. Ikke minst gjelder det enkelte yrkesgrupper innenfor luftfarten. De synes å tro at den strategiske plasseringen i landets transportsystem gir dem rett til å bryte eller tøye arbeidslivets lover og regler. De siste dagene har tillitsmenn for de bakkeansatte i SAS framsatt dårlig skjulte trusler om at manglende motivasjon kan medføre at mange blir sykmeldt. Det sies rett ut at flytrafikken vil stanse hvis SAS Ground Services blir solgt.

De siste åra har det vært store omstillinger i både privat og offentlig virksomhet. Mange har mistet jobben eller blitt omplassert. Heldigvis har det meste av dette foregått i en høykonjunktur og innenfor et system hvor fagforeninger, arbeidsgivere og det offentlige samarbeider om tiltak som fører folk tilbake i arbeidslivet. Denne modellen sikrer at nødvendige omstillinger kan skje, og er en av de store konkurransefordelene som ligger innebygd i den nordiske velferdsmodellen. Et slikt system kan bare fungere når partene følger spillereglene. Åpne trusler

og lurvete bruk av sykemeldinger, hører ikke hjemme i et fungerende arbeidsliv.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer