De leter etter det savnede MH370. Så dukker plutselig et nytt mysterium opp på havbunnen

- Fascinerende, men ikke det vi ser etter.

VRAK: Denne uka kom analysen av bildene det umannede undervannsfartøyet tok tilbake, og svaret var som ventet at det ikke var det savnede MH370. Det var et uregistrert skipsvrak, og arkeologer bruker nå fotografiene til å analysere hva slags farkost det er som har gått til bunns. Foto: Fugro / The Australian Transport Safety Bureau via AP / NTB Scanpix
VRAK: Denne uka kom analysen av bildene det umannede undervannsfartøyet tok tilbake, og svaret var som ventet at det ikke var det savnede MH370. Det var et uregistrert skipsvrak, og arkeologer bruker nå fotografiene til å analysere hva slags farkost det er som har gått til bunns. Foto: Fugro / The Australian Transport Safety Bureau via AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Helt siden Malaysia Airlines flight 370 forsvant den 8. mars i fjor, har hele verden lurt på hva det var som skjedde da flyet med 239 mennesker om bord forsvant sporløst på vei fra Kuala Lumpur til Beijing.

Store ressurser har blitt satt inn i søket etter vraket, blant annet i havet utenfor Australia. Det var her sonaren til et av søkefartøyene slo ut, skriver nyhetsbyrået AP.

- Fascinerende funn Signalene som kom fra havbunnen ga indikasjoner på at det lå en samling objekter på litt i underkant av 4000 meters dyp.

Selv om de som ledet letearbeidet hadde en anelse om at det ikke dreide seg om det savnede flyvraket, bestemte de seg for å sende et undervannsfartøy ned for å kikke på gjenstandene - en rekke små samt noen store på opp mot seks meters lengde.

Denne uka kom analysen av bildene det umannede undervannsfartøyet tok tilbake, og svaret var som ventet at det ikke var det savnede MH370. Det var et uregistrert skipsvrak, og arkeologer bruker nå fotografiene til å analysere hva slags farkost det er som har gått til bunns.

- Det er et fascinerende funn, men det er ikke det vi leter etter. Vi tar ingen pause i søket etter MH370. Søkefartøyene har allerede reist videre for å fortsette letingen, sier Peter Foley i Det australske transportbyrået til AP.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer