De lever i et av Syrias mest ødelagte områder. Likevel gråt de for Paris i går

Stilte opp med lys og plakater.

STØTTE: Syrere fra Ghouta, et krigsherjet område øst i Damaskus, viser sin støtte til ofrene for terroren i Paris. Foto: Sameer Al-Doumy / AFP / NTB scanpix
STØTTE: Syrere fra Ghouta, et krigsherjet område øst i Damaskus, viser sin støtte til ofrene for terroren i Paris. Foto: Sameer Al-Doumy / AFP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Terrorangrepet i Paris har rystet folk over hele verden - også i borgerkrigsherjede Syria.

Lys og plakater Der minst 250 000 mennesker er blitt drept siden urolighetene brøt ut i mars 2011, minst 4,3 millioner mennesker har flyktet ut av landet og et dobbelt så stort antall er internt fordrevet.

Nyhetsbyrået AFP møtte i går kveld pregede syrere i Ghouta, øst i Damaskus. Moderate islamistgrupper har tatt kontroll over området, som er herjet av kraftige kamper mot despoten Bashar Assads styrker. Regimets krigsfly har bombet Ghouta-området kraftig i over to år, ifølge NTB, og boligområder og markedsplasser er blitt rammet en rekke ganger.

Likevel møtte flere innbyggere opp for å vise sin støtte til ofrene for IS' terror i Paris. Med lys og plakater stilte pregede syrere opp for AFPs fotograf i går.

Tar avstand Samtidig tar islamistgrupper - også grupper som selv jevnlig bruker vold - avstand fra grusomhetene i Paris. Ledere fra Hamas, Hizbollah og Islamsk jihad gikk alle ut i går fordømte terrorangrepene.

Og i en uttalelse tvitret av den anerkjente terrorforskeren Charles Lister går 49 ulike islamistgrupper i Syria sammen for å formelt ta avstand fra Paris-terroren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer