- De lever med svensk lov

- Svensk lov som gjelder i Malmø, sier medlem av delegasjonen i Rosengård.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

MALMÖ (Dagbladet.no): Fremskrittspartiet besøker i dag flere institusjoner i den svenske bydelen Rosengård for å oppleve forholdene på nært hold.

Siv Jensen beskrev i slutten av februar bydelen som et sted der «sharia-loven har overtatt fullstendig og hvor svensk lov er satt til side. Det er hverdagen i Sverige, mine damer og herrer».

Med seg har de lokale politikere og et anselig kobbel journalister fra både Sverige og Norge. Dagens startet hos brannvesenet, som har opplevd steinkastende ungdommer under oppdrag i Rosengård, deretter til Islamic Center og videre til den lokale barneskolen.

Imam-lærer
Skolen er kjent for å ha en imam ansatt som lærer.

STORT OPPBUD: Mange svenske medier fulgte også med da Frp-delegasjonen besøte barneskolen i Rosengård.
STORT OPPBUD: Mange svenske medier fulgte også med da Frp-delegasjonen besøte barneskolen i Rosengård. Vis mer

- Imamen var helt imot muslimske friskoler fordi de hindrer integrering, sier medlem i justiskomiteen Solveig Horne til Dagbladet.no.

- Stemmer kritikken Siv Jensen kom med?

- Ja, i forhold til integrering. Rektor ved skolen forteller at etniske svensker flytter ut av bydelen og at mangelen på svenske barn fører til å språkforståelsen blir dårligere blant barna her.

- I tillegg segregerer folk seg internt, irakere bosetter seg i noen blokker, iranere i en annen. Slik blir det flere små gettoer i Rosengår, sier Horne.

LEVER MED SVENSK LOV: Justispolitiker Solveig Horne fra Frp har fått inntrykk at det er svensk lov befolkningen i Rosengård lever med, ikke Sharia.
LEVER MED SVENSK LOV: Justispolitiker Solveig Horne fra Frp har fått inntrykk at det er svensk lov befolkningen i Rosengård lever med, ikke Sharia. Vis mer

- Har dere fått noen avklaring på hvilke lover som gjelder i denne bydelen?

- De lever med svensk lov, fastslår Horne overfor Dagbladet.no.

75 KANALER - IKKE SVERIGE: Moskeleder Bejzat Becirov ved Islamic Center mener innvandrere som følger bedre med på politikk og samfunnsliv i sitt fødeland enn i sitt hjemland ødelegger for integreringen av barna sine.
75 KANALER - IKKE SVERIGE: Moskeleder Bejzat Becirov ved Islamic Center mener innvandrere som følger bedre med på politikk og samfunnsliv i sitt fødeland enn i sitt hjemland ødelegger for integreringen av barna sine. Vis mer

Barneekteskap
Bystyremedlem i Oslo, Mazyar Keshvari (Frp), festet seg ved problemene rundt barneekteskap i bydelen.

- De hadde oppdaget at fire barn ble forsøkt giftet bort. Så det finnes helt klart noen her som ønsker å innføre sharialover, sier han etter besøket ved skolen.

MENER FRP KAN STYRKE EKSTREMISTER: Bydelsleder Andreas Konstantinidis i Rosengård, er rystet over at  FrPs Siv Jensen sier at sharia-loven har overtatt. Han opplever det som at Frp ikke tolrerer forskjeller mellom mennesker.
Foto: Drago Prvulovic / SCANPIX SVERIGE
MENER FRP KAN STYRKE EKSTREMISTER: Bydelsleder Andreas Konstantinidis i Rosengård, er rystet over at FrPs Siv Jensen sier at sharia-loven har overtatt. Han opplever det som at Frp ikke tolrerer forskjeller mellom mennesker. Foto: Drago Prvulovic / SCANPIX SVERIGE Vis mer

- Men er det sharialover som gjelder her i Rosengård?

- Det er jo svensk lov som gjelder her, men i praksis så følger noen andre regler, sier Keshvari før han skal inn til et møte med bydelens politisjef.

- Frp vil assimilere
Bydelsleder Andreas Konstandinidis, som er innvalgt for Socialdemokratene, er delegasjonens guide i Rosengård.

Han er glad for at Frp kom på besøk, men opplever at partiet ikke vil ha integrering, men assimilering av innvandrere.

- Det går opp for meg underveis i dag at de snakker om et samfunn der man ikke skal tolerere ulikheter. Det vil de garantert mislykkes med, fordi vi lever i en annen verden nå.

- Men enda mer alvorlig er at de vil provosere radikale muslimer som kanskje får enda større oppslutning blant lite religiøse mennesker som opplever at de tråkkes på, sier Konstandinidis til Dagbladet.no.