- De lever med svensk lov

- Svensk lov som gjelder i Malmø, sier medlem av delegasjonen i Rosengård.

- De lever med svensk lov
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MALMÖ (Dagbladet.no): Fremskrittspartiet besøker i dag flere institusjoner i den svenske bydelen Rosengård for å oppleve forholdene på nært hold.Siv Jensen beskrev i slutten av februar bydelen som et sted der «sharia-loven har overtatt fullstendig og hvor svensk lov er satt til side. Det er hverdagen i Sverige, mine damer og herrer».

Med seg har de lokale politikere og et anselig kobbel journalister fra både Sverige og Norge. Dagens startet hos brannvesenet, som har opplevd steinkastende ungdommer under oppdrag i Rosengård, deretter til Islamic Center og videre til den lokale barneskolen.

Imam-lærerSkolen er kjent for å ha en imam ansatt som lærer.

- Imamen var helt imot muslimske friskoler fordi de hindrer integrering, sier medlem i justiskomiteen Solveig Horne til Dagbladet.no.

- Stemmer kritikken Siv Jensen kom med?

- Ja, i forhold til integrering. Rektor ved skolen forteller at etniske svensker flytter ut av bydelen og at mangelen på svenske barn fører til å språkforståelsen blir dårligere blant barna her.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.