De lever på kanten av stupet, men nekter å flytte. Myndighetene frykter katastrofal kollaps

Trues av El Niño.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I Pacifica utenfor San Francisco har beboerne lenge kunnet nyte en fabelaktig havutsikt helt på kanten av klippene ut mot Stillehavet.

Men nå ser det ut til at denne utsikten snart er historie. I alle fall for de som holder til helt ytterst på kanten.Denne uka erklærte myndighetene at så mange som 20 av enhetene står i fare for å rase ut i det som blir omtalt som en «katastrofal kollaps», og at beboerne dermed blir bedt om å flytte ut.

- Elsker å bo her Likevel er det ikke alle som velger å ta denne advarselen til etterretning. En av dem som blir boende på tross av myndighetenes advarsel er Michelle Mackay. Hun forteller til NBC at hun tror hun skal være i stand til å komme seg ut dersom uhellet virkelig skulle inntreffe.

- Jeg elsker å bo her, og jeg er ikke villig til å flytte. De sier at vi må komme oss ut herfra. Hvorfor det? Alt kommer ikke til å rase ut på ti sekunder. Vi har masse tid på oss til å komme oss ut døra, sier hun.En annen av de som holder til i leilighetene, en mann ved navn Jeff Bowman, sier seg enig med Mackay.

- Alt skjer for en grunn. Men når det er sagt, så tror jeg at de gjør et større nummer av dette enn de trenger å gjøre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer