Ny rapport om Norges farligste fanger:

«De lever som dyr i bur». Nå vil ny rapport ha Norges farligste fanger i egen avdeling

16 tiltak til hvordan soningsforholdene kan bedres.

- SOM DYR I BUR: - De lever som dyr i bur, og det er nedverdigende og umenneskelig, sa inspektør Freddy Hansen i april i år. Han er leder for fengselets ressursteam (bildet). Siden dengang har ingenting endret seg for fangene på G, får Dagbladet opplyst.  Foto: Jacques Hvistendahl
- SOM DYR I BUR: - De lever som dyr i bur, og det er nedverdigende og umenneskelig, sa inspektør Freddy Hansen i april i år. Han er leder for fengselets ressursteam (bildet). Siden dengang har ingenting endret seg for fangene på G, får Dagbladet opplyst. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I april i år skrev Dagbladet om de som anses som noen av Norges farligste fanger; de psykisk syke som soner i full isolasjon på avdeling G ved Ila fengsel.

De innsatte der er så farlige at de skjermes for andre fanger i fengselet. Det innebærer at de tilbringer nesten hele døgnet på ei ensom celle.

- De lever som dyr i bur, og det er nedverdigende og umenneskelig, sa inspektør Freddy Hansen, som leder teamet som følger opp disse fangene ved Ila.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer