Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Ny rapport om Norges farligste fanger:

«De lever som dyr i bur». Nå vil ny rapport ha Norges farligste fanger i egen avdeling

16 tiltak til hvordan soningsforholdene kan bedres.

- SOM DYR I BUR: - De lever som dyr i bur, og det er nedverdigende og umenneskelig, sa inspektør Freddy Hansen i april i år. Han er leder for fengselets ressursteam (bildet). Siden dengang har ingenting endret seg for fangene på G, får Dagbladet opplyst.  Foto: Jacques Hvistendahl
- SOM DYR I BUR: - De lever som dyr i bur, og det er nedverdigende og umenneskelig, sa inspektør Freddy Hansen i april i år. Han er leder for fengselets ressursteam (bildet). Siden dengang har ingenting endret seg for fangene på G, får Dagbladet opplyst. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer

I april i år skrev Dagbladet om de som anses som noen av Norges farligste fanger; de psykisk syke som soner i full isolasjon på avdeling G ved Ila fengsel.

De innsatte der er så farlige at de skjermes for andre fanger i fengselet. Det innebærer at de tilbringer nesten hele døgnet på ei ensom celle.

- De lever som dyr i bur, og det er nedverdigende og umenneskelig, sa inspektør Freddy Hansen, som leder teamet som følger opp disse fangene ved Ila.

- Ingen endring

Siden april har ingenting endret seg for disse fangene, forteller fengselsdirektør Knut Bjarkeid.

- For dem som har vært der hele tiden har det ikke skjedd noe nytt, utover det at noen er søkt innlagt i psykiatrien i regionale sikkerhetsavdelinger, sier Bjarkeid til Dagbladet.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?