De liker sunn mat, ikke sølvtøy og pølser

Se hvem av SV-toppene som er mest lik egne velgere.

SOM EN SV'ER: Inga Marte Thorkildsen (SV) følte både stolthet og en klump i magen da hun dro en liten og sårbar lofottorsk over ripa, men viste den stolt fram om bord Bellona-båten «Kallinika» i Lofoten.  Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
SOM EN SV'ER: Inga Marte Thorkildsen (SV) følte både stolthet og en klump i magen da hun dro en liten og sårbar lofottorsk over ripa, men viste den stolt fram om bord Bellona-båten «Kallinika» i Lofoten. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BERGEN (Dagbladet.no): Dagbladet.no har testet fire av SVs toppnavn, for å se hvem som best lever opp til egne velgeres preferanser.

Partileder Kristin Halvorsen, kunnskapsminister og nestleder Bård Vegar Solhjell, nestleder Audun Lysbakken og stortingsrepresentant Inga Marte Thorkildsen ble blindtestet opp mot svarene fra undersøkelsen Synovate har utført for Dagbladet.

Velger billig vinUndersøkelsen som presenteres i Dagbladet i dag, sier blant annet at SV-velgere:

• Handler på vinmonopolet betydelig oftere enn gjennomsnitts- befolkningen.• Gjerne gir bøker og vin i gave. • Sjelden har sølvbestikk i husholdningen.• Mener sunn mat og fisk smaker godt.• Helst ikke vil spise for mye pølser. • Når de kjøper vin til hjemmebruk, velger de oftere enn andre billig vin. • Når de reiser på ferie til utlandet, foretrekker SV-velgerne å kjøpe flybillett og ordne bestilling direkte med hotellet selv.

Etter å ha svart på sju spørsmål basert på egenskaper som har kommet fram i undersøkelsen, er det klart at toppene i partiet ikke er så altfor langt unna det som er vanlig blant velgerne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer