RANSLEILIGHET: Her på Majorstua ble mennene lokket inn i leiligheten i den tro atv de skulle ha sex. I stedet ble de ranet, mishandlet og presset for penger. Mandag starter rettssaken mot den tiltalte ransligaen. Foto: Øistein Norum Monsen
RANSLEILIGHET: Her på Majorstua ble mennene lokket inn i leiligheten i den tro atv de skulle ha sex. I stedet ble de ranet, mishandlet og presset for penger. Mandag starter rettssaken mot den tiltalte ransligaen. Foto: Øistein Norum MonsenVis mer

De lokket menn i sex-fella: Nå beklager de

Alle de tiltalte beklager at de var med å lokke menn i sex-feller for så å rane. mishandle og presse dem for penger. Til uka møter ofrene den unge ransligaen i retten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Han beklager virkelig for at han har vært med å utsette disse personene for dette. Han angrer og sier dette er noe han ikke burde ha gjort, sier advokat Ole Petter Drevland som forsvarer en 26 år gammel Akershus-mann.

Sammen med en 19 år gammel mann, en tidligere Frøken Norge-deltager (19) og en kvinne (21) fra Hedmark utgjør han ransligaen som lokket åtte menn på Østlandet i sex-feller fra mars til juni i 2011.

Gjennom chattekanaler avtalte jentene sex-møter med mennene i en leilighet på Majorstua i Oslo. I leilighetene fikk jentene mennene til å kle seg nakne. Plutselig stormet to menn inn i rommet og påsatte offeret håndjern og truet det på forskjellig vis med verktøy og våpen, samt presset det for penger.

En av de tiltalte hadde også med seg en hund. Det hele ble filmet og brukt som pressmiddel. Mandag møter de ofrene i Oslo tingrett når rettssaken starter. Alle erkjenner de faktiske forhold.

- Min klient erkjenner straffskyld etter tiltalen og beklager det disse mennene har opplevd, sier advokat Trond Eirik Aansløkken, forsvarer for den 19 år gamle Frøken Norge-deltakeren, til Dagbladet.

Også den 21 år gamle tiltalte kvinnen erkjenner de faktiske forhold og beklager. Hennes forsvarer ønsker ikke å kommentere saken. En 19 år gammel mann erkjente straffskyld da han ble pågrepet som 17-åring sommeren 2011.

- Han angrer på det han har gjort og i det ligger det en beklagelse, sier 19-åringens forsvarer Annette Barlinn til Dagbladet.

Tiltalebeslutningen tegner et brutalt bilde av hvordan offer etter offer ble lokket og ranet:

Mann i 40-åra: Fra klokka 23 fredag 18. mars 2011 til klokka 03 på natta ble mannen påsatt håndjern, slått i ansiktet og truet med blant annet en tapetkniv, forskjellig verktøy, tatoveringssett og elektrosjokkvåpen, slik at han oppga kode til bankkort og adressen til sin leilighet. Det ble tatt ut 9900 kroner fra kortet hans og overført 11 600 kroner til en konto. Han ble i tillegg fraranet en klokke, mobiltelefoner, gull og alkohol fra sitt hjem.

Mann i 50-åra: Fredag 1. april 2011 ble han lokket med til leiligheten under dekke av at de to kvinnene ønsket sex med ham. Han ble påsatt håndjern og truet med hammer og avbitertang. Mannen oppga kontonummer og koder til nettbanken sin og det ble overført 40 000 kroner. Ble også truet til å overføre eierskap av sin Toyota familiebil.

Mann i 30-åra: I 01-tida fredag 8. april 2011 ble mannen lokket til leiligheten av kvinnene der han ble påsatt håndjern. Han ble slått i ansiktet og truet med hammer, drill og barberblad dersom han ikke betalte 150 000 kroner. Det ble tatt ut 10 000 kroner og overført 40 000 kroner. Han overførte senere 100 000 kroner mot at en film av ham ikke skulle bli gitt til familie og arbeidsgiver.

Mann i 30-åra: I 21-tida mandag 25. april 2011 hadde kvinnene lokket mannen opp i leiligheten. Plutselig ble han slått i ansiktet av en av mennene. Offeret ble påsatt håndjern, truet med diverse verktøy, samt truet med å bli skåret opp mellom tærne med et barberblad dersom han ikke oppga  hvor han hadde sine verdier hjemme. Det ble borttatt 50 000 kroner fra hans hjem.

Mann i 60-åra: I tidsrommet fra klokka 22 til 01 fredag 20. mai 2011 ble mann holdt fanget i leiligheten. Han ble slått i hodet , påsatt håndjern og truet med å bli skåret opp. Det ble tatt ut 25 700 kroner fra hans tre bankkort. Han betalte i tillegg 100 000 kroner da de truet med å fortelle familien hans at han skal ha forsøkt å kjøpe sex.

Mann i 40-åra: Lørdag 11. juni 2011 i 06-tida ble han lokket til en leilighet. Der ble han påført håndjern og slått i ansiktet. Han ble ranet for 500 kroner. Det ble truet med å anmelde ham til politiet og kontakte barnevernet fordi han hadde kontaktet en jente under 16 år for sex med mindre han betalte 135 000. I stedet anmeldte han forholdet til politiet.

Mann i 60-åra: I 22.30-tida lørdag 11. juni 2011 ble han lokket til leiligheten på Majorstua. Håndjern ble påsatt og han ble slått. Man truet med å maltraktere ham og sønnen hans, trekke ut neglene og knekke fingrene hans, samt knuse huset til hans eks-kone. Mannen oppga kode til kort og det ble tatt ut 6 600 kroner. Det ble truet med å legge ut en film av ham på internett dersom han ikke betalte 100 000 kroner. Mannen gikk i stedet til politiet.

Mann i 30-åra: I 20-tida mandag 2. august 2010 truet den tiltalte (19) med å sende et videoopptak av mannen og en kvinne til en avis dersom han ikke betalte 70 000 kroner. Pengene ble overført.