- De lokket oss med penger

Monika (19) forteller at hun ble bedt om å opprette lokallag i SOS Rasisme for å melke mer penger fra staten.

STÅR FRAM Monika Falao Pettersen er den andre tidligere lokallagslederen på kort tid som står fram og forteller om opprettelsen av lokallag for å øke den offentlige støtten til SOS Rasisme.  Foto: John T. Pedersen/Dagbladet
STÅR FRAM Monika Falao Pettersen er den andre tidligere lokallagslederen på kort tid som står fram og forteller om opprettelsen av lokallag for å øke den offentlige støtten til SOS Rasisme. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): - Fylkes- kontakten ba oss opprette lokallag på Rygge utenfor Moss, men uten at det skulle være aktivitet. Han lokket oss med at laget ville gi ekstra penger til oss i Moss SOS Rasisme som vi kunne bruke på aktiviteter, sier Monika Falao Pettersen (19).

Hun var 17 år da det skjedde, og stolte på de instruksene hun fikk fra sentralt hold.  I 2008 hevder hun styret i Moss SOS Rasisme ble bedt om opprette et såkalt «papirlag», et lokallag som i praksis bare eksisterer på papiret og brukes for å melke pengestøtte fra staten.

Flere står nå fram Pettersen tok kontakt med Dagbladet etter å ha lest om Fredrikstad-mannen Ken Jackson (54), som 22. mai sto fram i Dagbladet og fortalte at også han bidro til å opprette et «papirlag» på Gressvik samme år.

Ifølge Landsrådet for Norges barne- og ungdomsorganisasjoner (LNU) tilfredsstiller ikke slike lag kravene til egen økonomi og demokrati.

Et lokallag utløser mellom 4000 og 5000 kroner i statsstøtte. SOS Rasisme nektet i går å oppgi om de har søkt støtte for Rygge lokallag til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer