- De løp ned gata mens de skjøt

Øyenvitner forteller om jakten på de mistenkte for maraton-terroren i Boston.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En av de mistenkte for bombene mot Boston maraton er død. En annen, mannen som er fotogtrafert med hvid caps, skal fortsatt være på frifot. Han skal ha kommet unna i en bil, og jakten på ham fortsetter.

Skyting i to byer
Hendelsesforløpet fra jakten på terroristene bak bombene mot Boston maraton begynner nå å bli klarere. Det var i går kveld bildene av de mistenkte bak terroren ble lagt ut, og politiet ba om hjelp. I natt ser det ut til at de to slo til. Den ettersøkte med den hvite capsen skal ha begått et ran på Central Scuare i Cambridge, der campusen til Massachusetts Institute of Technology ligger. Kort etter ble en politimann skutt og drept på campusen da han gjennomførte en undersøkelse, skriver The New York Times.

Politiet startet jakten på de to mistenkte som stikker av i en svart Mercedes SUV. De kjører til Watertown, litt lenger vest, og det er der den dramatiske skuddvekslingen mellom de mistenkte terroristene og politiet finner sted. De skyter på hverandre på en avstand av ca. 70 meter, og den mistenkte med svart caps blir drept, mens en politimann blir hardt skadet.

Andrew Kitzenberg, 29, sier til avisa at han så en politibil nærme seg den svarte mercedesen, men ble beskutt med en mur av skudd. Politibilen kom ut av kontroll, og krasjet med to andre biler

Ropte høyt
Det var stort drama da den lille byen Watertown ble vekket av en større eksplosjon og av heftig skuddveksling i natt lokal tid. Avisa Boston Globe bringer øyenvitneskildringer. En av dem er fra John Amonuccis 79 år gamle mor.

- Hun sa at de løp med gata mens de skjøt. Hun ropte så høyt at jeg nesten ikke hørte hva hun sa, sier Amonucci. Han ba sin mor holde seg innendørs.

Det samme gjør nå politiet i Watertown, som nå går fra dør til dør og ber folk holde seg inne, og ikke lukke opp for uvedkommende.

Peter Jenkins er et annet øyenvitne Boston Globe har snakket med. Han sier at det hørtes ut som dynamitt da bombes som ble sprengt gikk av.

Blått lys
- Jeg så ut av vinduet og det var noe jeg aldri tidligere har sett. Blått lys etter blått lys, etter blått lys, sier Jennings. Han sier at lufta luktet som etter fyrverkeri.

- Det luktet som fra en veke, sier han.

Det har vært skutt på flere steder i Watertown. Adam Healy er ute og tar en røyk ved en politisperring i det som inntil i natt var en søvnig amerikansk småby.

- Jeg hørte et tonn med skudd. Skudd, skudd, skudd, skudd. Da så jeg en eksplosjon og så en eksplosjon av lys på himmelen.

PÅ JAKT : Politiet leter fra hus til hus i byen Watertown, etter den siste av de mistenkte for terroren i Boston.  EPA/MATT CAMPBELL
PÅ JAKT : Politiet leter fra hus til hus i byen Watertown, etter den siste av de mistenkte for terroren i Boston. EPA/MATT CAMPBELL Vis mer