Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

De lover å få fart på verdensøkonomien

Minst 2,1 prosent vekst de neste fem årene.

LØFTER: Frankrikes president Francois Hollande, USAs president Barack Obama, Storbritannias statsminister David Cameron og Tysklands forbundskansler Angela Merkel lover bedre økonomi etter toppmøtet i Australia. Foto: AP Photo/Glenn Hunt/NTB Scanpix
LØFTER: Frankrikes president Francois Hollande, USAs president Barack Obama, Storbritannias statsminister David Cameron og Tysklands forbundskansler Angela Merkel lover bedre økonomi etter toppmøtet i Australia. Foto: AP Photo/Glenn Hunt/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lederne i G20-landene har under toppmøtet i Australia forpliktet seg til å iverksette reformer som vil øke landenens samlede økonomiske vekst med minst 2,1 prosent de neste fem årene.

- Vi har nå vist at regjeringer kan arbeide sammen og skape resultater. Vi skal og kan gjøre det bedre og skape flere jobber, sier Australias statsminister Tony Abbot, som var vert for helgens toppmøte i byen Brisbane.

Sjefen for Det internasjonale pengefondet, Christine Lagarde, er fornøyd med løftet.

- Når er det helt avgjørende å få iverksatt dette, med et sterkt forpliktende rammeverk slik at gjennomføringen kan overvåkes, sier Lagarde.

Økonomer er imidlertid skeptiske til om alle G20-landene vil våge å gjennomføre de lovede reformene når veksten allerede sakker bakut, blant annet i viktige land som Kina og Tyskland.

Tysklands statsminister Angela Merkel sier at det anspente forholdet til Russland som følge av konflikten i Ukraina, hindrer forsøkene på å skape økonomisk vekst.

I en felles slutterklæring skriver G20-landene også at de støtter en sterk og effektiv innsats for å demme opp for klimaendringene. I tillegg er de enige om å «utrydde» ebola, som har tatt livet av over 5.000 mennesker i Vest-Afrika.
(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling