- De lyver

FROGNER (Dagbladet): - De lyver. Jeg forteller sannheten. Slik konkluderte drapstiltalte Kristin Kirkemo Haukeland etter å ha blitt konfrontert med opplysninger fra venner som knytter henne til drapene og attentatene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Kristin Kirkemo Haukeland ble utsatt for et hardkjør da hun onsdag måtte ta plass i vitnestolen på tredje dagen. Lars Grønnerøds forsvarer, Steinar Wiik Sørvik, konfronterte henne med hva venner og bekjente av Kristin har sagt i politiavhør, og ga Kristin på den måten en forsmak på hva som vil skje seinere i saken når disse personene skal vitne. En ekstorpedo som Kristin snakket med bare en ukes tid etter den angivelige drapsplanleggingen fant sted, hevder at Kristin har sagt at tre personer skulle tas av dage.

Stemmer ikke

- Det har jeg ikke sagt. Jeg bare spurte ham om han ville gjøre en slik jobb, svarte Kristin i retten.

Kameraten som var sammen med Kristin da hun kjøpte pistoler i Molde, har sagt at Kristin ringte ham for å kvitte seg med våpen etter drapene. - Det stemmer ikke, svarte Kristin kort.

Steinar Wiik Sørvik foreholdt henne i retten onsdag en rekke vitneutsagn som knytter henne både til trippeldrapet og til attentatene. Kristin har hele tida hevdet at hun ikke har noe med dette å gjøre.

- Det du forteller, er altså hele sannheten? spurte Wiik Sørvik retorisk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer