- De må drepe meg først

Storavisa Washington Post hevder statsadvokaten vil ta ut tiltale mot Trump-rådgiver Steve Bannon. Selv langer han ut.

LANGER UT: Steve Bannon er Donald Trumps tidligere sjefsstrateg. Foto: Alex Brandon / AP / NTB
LANGER UT: Steve Bannon er Donald Trumps tidligere sjefsstrateg. Foto: Alex Brandon / AP / NTB Vis mer
Publisert

Tidligere Trump-rådgiver Steve Bannon vil i løpet av uka bli tiltalt i en ny straffesak i New York, opplyser kilder til Washington Post.

Avisa skriver at det er ventet at han vil overgi seg til påtalemyndigheten i løpet av uka.

Det avviser Bannon selv på det sterkeste. I en uttalelse gjengitt av blant annet NBC-journalist Kristen Welker anklager han Biden-tilhengere for å forsøke å drepe ham.

- Bare dager etter at jeg for tredje gang ble «swatted» av sinnsforvirrede bøller som er inspirert av Biden-regjeringen og prøver å få meg drept av politiet, har den Soros-støttede statsadvokaten nå bestemt seg for å forfølge falske anklager mot meg 60 dager før mellomvalget, fordi WarRoom er en viktig del av MAGA-bevegelsen.

RALLY: USAs tidligere president Donald J. Trump holdt et folkemøte i Wilkes-Barre i Pennnsylvania natt til søndag 4. september norsk tid Vis mer

«Swatting» er et begrep som brukes om at noen ringer inn en falsk nødtelefon som får politiets beredskapstropp SWAT til å rykke ut og storme en persons leilighet.

Bannon anklager videre politiet og påtalemyndigheten for å ha gjort dette i forkant av 2020-valget også.

- Det fungerte ikke da, det kommer i alle fall ikke til å fungere nå. Dette er ingenting annet enn en politisering av det juridiske systemet vårt, skriver Bannon.

- Jeg er stolt over å være en ledende stemme når det kommer til å beskytte grensene våre og bygge en mur for å holde landet vårt trygt fra narkotika og voldelige kriminelle. WarRoom-showet vil bli viktigere, mer intenst, raskere og mer større denne gangen, skriver han.

WarRoom er Bannons podcast.

- De kommer etter oss alle, ikke bare president Trump og meg. Jeg kommer aldri til å slutte å kjempe. Jeg har ikke engang begynt å kjempe. De må drepe meg først, avslutter Bannon.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer