Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- De må ha vært utrolig sultne

Disse utrolige bildene viser naturens råskap. Sebra ble lunsj for sulten krokodille.

DØDSDØMT: Sebraen kjemper en kamp på liv og død. Krokodillen låser dyret fast før den drar sebraen under vann i en kamp den er dømt til å tape.  Foto: Gabriela Staebler/CATERS/Bulls Press.
DØDSDØMT: Sebraen kjemper en kamp på liv og død. Krokodillen låser dyret fast før den drar sebraen under vann i en kamp den er dømt til å tape. Foto: Gabriela Staebler/CATERS/Bulls Press. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dødens grep: Disse bildene viser naturen fra sin aller råeste og mest ubarmhjertige side. En uheldig sebra kommer vekk fra flokken da den krysser Mara-elven i Kenya, og ender opp med å kjemper sin siste kamp mot sultene krokodiller. En kamp den er dømt til å tape.

Bildene er tatt på sebraene sin årlige vandringer gjennom Kenya. Den prisbelønte naturfotografen Gabriela Staebler tok bildene da dyrene krysset Mara-elven.

Næringskjedens rang Øyeblikket hvor sebraen blir fanget av en krokodille viser næringskjedens nådeløse rang.

Selv om sebraen kjemper for livet, og er nær ved å komme seg unna med livet i behold, må den til slutt gi opp kampen for den gigantiske krokodillen.

FØR ANGREPET: Sebraen kan gjøre lite annet enn å se den sultne krokodillen i øynene før den angriper. Foto: Gabriela Staebler/CATERS/Bulls Press
FØR ANGREPET: Sebraen kan gjøre lite annet enn å se den sultne krokodillen i øynene før den angriper. Foto: Gabriela Staebler/CATERS/Bulls Press Vis mer

- Det er alltid mange sultne krokodiller i Mara-elven. Jeg kunne se at de var sultne og ventet på at sebraene skulle krysse elva, sier den tyskfødte fotografen Staebler til Daily Mail.

En million dyr De følger den samme ruten hvert år fra Serengeti-parken til Masai Mara. Parken har fått sitt navn etter de innfødte masaiene og elven Mara. I Masai Mara kan man se «The Great Migration», som betyr «den store vandringen», som er et av de mest utrolige dyrefenomener i verden.

Flokker med mer enn en million gnuer og sebraer beveger seg inn i Masai Mara.

Utrolig kraft - Da de første sebraene gikk ut i elva, begynte krokodillene å svømme nærmere. Dyrene var klar over faren som krokodillene utgjorde, men fortsatte å krysse den grunne elva. Først var det noen mindre krokodiller som angrep en sebra uten særlig suksess, men så dukket det plutselig opp en svær krokodille som som låste en sebra i munnen med en utrolig kraft, sier naturfotografen Gabriela Staebler.

Han ble overrasket da den skadde sebraen klarte å komme seg løs fra det svære beistet av en krokodille, og for et øyeblikk trodde han kampen var over.

Samarbeidet -  Men så dukket det opp tre andre krokodiller som samarbeidet om å ta sebraen. Den ene gikk etter føttene, mens den andre bet seg fast i strupen. Eter en stund dro de dyret under vann og druknet det. Etter noen minutter begynte de å spise av dyret, og på en halvtime var det bare skinnet igjen. De må ha vært utrolig sultne, sier naturfotografen Gabriela Staebler.

TIL ANGREP: Sebraen kjemper en kamp på liv og død. Krokodillen angriper beina til sebraen for å trekke den under vann.  Foto: Gabriela Staebler/CATERS/Bulls Press.
TIL ANGREP: Sebraen kjemper en kamp på liv og død. Krokodillen angriper beina til sebraen for å trekke den under vann. Foto: Gabriela Staebler/CATERS/Bulls Press. Vis mer
OVERMANNET: Tre krokodiller samarbeider om å ta den stakkars sebraen. Foto: Gabriela Staebler/CATERS/Bulls Press.
OVERMANNET: Tre krokodiller samarbeider om å ta den stakkars sebraen. Foto: Gabriela Staebler/CATERS/Bulls Press. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media