- De må være dødsredde

Foreldrene til de to savnede tiåringene Jessica Chapmann og Holly Wells kom mandag med en fortvilet bønn til en eventuell kidnapper om å løslate jentene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi ønsker bare at Holly og Jessica kommer hjem til våre familier og lokalsamfunn. De må være dødsredde. Dersom du har dem, vær så snill å la dem komme hjem, sa Kevin Wells, faren til Holly.

Bønnen kommer under et intervju som vil bli vist på britisk fjernsyn mandag kveld.

Jessica og Holly forsvant forrige søndag fra byen Soham, nordøst for Cambridge i England. Politi og lokale frivillige har i en uke lett etter de to jentene uten å finne noen spor. Politiet, som først trodde at jentene hadde rømt, tror nå at de er bortført, muligens av en de kjenner.

- Det er ikke dine barn. Gi dem tilbake, sa Jessicas mor, Sharon Chapman.

- Slipp dem løs et sted det er trygt. Det er aldri for sent.

Kjempet med tårene

Kevin Wells sa at de visste allerede søndag kveld at jentene var kidnappet.

- Vi sa til politibetjentene som kom hjem til oss at dette var en bortføring. Vi visste det, sa Wells, som kjempet med tårene under intervjuet med TV-kanalen ITV.

Nicola Wells forteller om det forferdelige øyeblikket da hun innså at jentene var forsvunnet.

- Vi trodde de hadde gått opp i annen etasje for å leke. Jeg ropte på dem flere ganger før jeg gikk for å se etter dem. De var ikke der. Det var helt fryktelig, sier hun.

Kjente kidnapperen?

Foreldrene er forfulgt av tanken på at en nabo kan ha bortført de to jentene.

- Hvordan kan de to jentene muligens ha havnet i en bil uten å skape oppstuss? Det åpenbare svaret er at en av jentene kjente de involverte, sier han, men legger til at han har vanskelig for å godta det.

Søndag, en uke etter forsvinningen, deltok foreldrene i en gudstjeneste for å be om at deres døtre skal kommet tilbake. Utenfor St. Andrews kirke tente andre lys for jentene, mens politiet fortsatte jakten.

Stanset bilister

Søndag kveld begynte politiet å stanse bilister i håp om å finne noen spor. Politiet tror jentene er i live, og har bedt eventuelle kidnappere om å ikke få panikk, og løslate dem.

Politiet i Cambridge-området har også begynt rundspørring av folk som er registrert med dommer for barnemisbruk

Tidligere er det gjennomført en rekonstruksjon av Jessica og Hollys siste bevegelser. To skuespiller, kledd i de samme røde fotballdraktene som jentene hadde på seg, gikk den samme ruta som venninnene før de ble borte. Håpet er å friske opp hukommelsen til eventuelle vitner. Det er også offentliggjort bilder fra et overvåkingskamera av jentene like før de forsvant. Politiet har mottatt rundt 3.500 telefontips i saken.

NTB

KOM HJEM: Foreldrene ber kidnapperne om å slippe de to jentene fri.