- De må vekk

BERLIN: Rundt hjemmet og apoteket til den drepte smågutten Josephs familie i den østtyske småbyen Sebnitz er stemningen totalt forgiftet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Husene ble fra i går omgitt av politisperringer. - Familien har brakt byen i vanry med sine beskyldninger om nynazistiske herjinger. De må vekk, er oppfatningen blant mange innbyggere. De er også rasende på journalistene som har strømmet til byen.

Stemningen ble ytterligere tilspisset da statsadvokaten i Dresden løslot to menn og en kvinne i alderen 20- 25 år, som har vært mistenkt for å ha drept Joseph Abdulla utfra rasistiske motiver i et utendørs svømmebasseng 13. juni 1997.

Kvinnen hadde et alibi for drapsdagen som ikke lot seg avkrefte. Et nøkkelvitne som var 12 år da Joseph ble drept, kunne ikke gjenkjenne de to mennene på bilder han ble forelagt. Unggutten fortalte derimot at han og andre vitner skal ha bli tilbudt mindre pengebeløp på fra 40 til 200 kroner av Josephs mor Renate Kantelberg-Abdulla. Hun startet sin egen etterforskning etter at politiet hadde henlagt Josephs død som en drukningsulykke. I går ble moren tatt imot av forbundskansler Gerhard Schröder. Men påliteligheten til flere av hennes vitner trekkes i tvil. - At de tre er løslatt, betyr ikke at de er utenfor mistanke, sier statsadvokat Claus Bogner. Det er ikke klart om de løslatte tidligere har vært i etterforsket for høyreekstremistisk virksomhet.

Alle omstendigheter rundt saken blir nå undersøkt av en gruppe på 30 politietterforskere.