De mange mysteriene i ubåt-thrilleren

Kommer det svar i dag?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Siden ubåt-alarmen gikk torsdag i forrige uke har den svenske skjærgården utenfor Stockholm blitt undersøkt med lupe etter det som mistenkes å være en ubåt fra et fremmed land. Hva den svenske Försvarsmakten vet og ikke vet er ennå uklart.

Senere i dag skal forsvarssjef Sverker Göranson orientere pressen om siste nytt.

Følg pressebriefen og ubåtjakten i vårt Nyhetsstudio.

I kjølvannet mens de jakter en mulig ubåt har det dukket opp mange mysterier og flere spekulasjoner:  Ubåtbildet: Det kornete bildet tatt en 27 år gammel mann ble på mange måter startskuddet for ubåtjakten. Det har ikke vært fastslått at bildet viser en ubåt, men det er omtalt som sannsynlig.

I går innrømmet det svenske forsvaret at de løy om posisjonen for bildet. Försvarsmakten la fram et kart med tre områder der bildet skal ha blitt tatt og to andre posisjoner hvor det skal ha blitt rapportert mulig undervannsaktivitet. Men posisjonen for ubåtbildet var feil. Forsvaret beklaget at de la fram feil posisjon og forklarer det med at de ikke ønsket å gi en eventuell motstander et fortrinn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer