MENN MED E-CUP: De fleste menn elsker å se på store pupper, men hva tenker de om å ha store pupper? Det var spørsmålet undertøysprodusenten Primadonna ville få svar på. Dermed utfordret de a... Vis mer Vis mer

De mannlige ansatte hadde store «pupper» en hel dag - slik gikk det

Hadde vekter, tilsvarende E-cup, rundt halsen. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): De fleste menn elsker å se og ta på store pupper. For kvinner, derimot, kan store bryster by på store problemer.

Derfor ville undertøysprodusenten PrimaDonna sette alle de mannlige ansatte på på en prøve.

  • Se video av eksperimentet øverst i saken.

- Hvordan kan vi menn vite hvordan det er for kvinner å ha store pupper? Vi lager undertøy for kvinner med store pupper, men vi har ingen anelse, forteller direktør Ignace Van Doorselaere, i en video på selskapet Youtube-kanal.

Dermed måtte samtlige menn på kontoret ha «store» pupper en hel dag på jobb. Dette simulerte de ved å bruke to vekter på hvert bryst, som var festet i en stropp over skuldrene og bak ryggen. Slik en BH ofte er satt sammen.

Vektene tilsvarte vekten på E-cup. Det betyr at mennene gikk med 1-1,5 kilo på hvert bryst, og det gjorde vondt.

- Når menn ser store bryster, tenker de bare på fordelene. Men, for å være ærlig er det skikkelig tungt. Det skader nakken din. Det skader ryggen din, forteller Van Doorselaere.

Ifølge tall fra Helsedirektoratet var det i fjor 1995 kvinner i Norge som fikk dekket brystreduksjon av staten, skriver KK. I mange av disse tilfellene skyldes det helsemessige plager som følger av brystenes størrelse eller form.

Den vanligste årsaken for statlig støtte av en slik operasjon, er likevel at kvinnen er utsatt for arvelig brystkreft. Reduksjon som følge av fysiske plager på grunn av størrelse, er heller ikke uvanlig.

- Reduksjonsplastikk er vanlig i det offentlige. Det kan tilbys de som har så fysisk besvær av brystenes vekt at man får nakke- og skuldersmerter. Hos pasienter med bryster på én kilo eller mer, er det ofte sannsynlig at vekten fra brystene bidrar til nakke- og skuldersmertene, sier jersti Ausen, nestleder i Norsk Plastikkirurgisk Forening og overlege ved St. Olavs Hospital til KK.