- De måtte tas livet av

I grusomme detaljer forteller Kristin om planleggingen av trippeldrapene. - De måtte tas livet av før de tok livet av dem, hevdet Kristin i retten i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Veronica ba om våpen

- Veronica kjøpte amfetamin

Før lunsj har Kristin fortalt om hvordan hun reiste til Molde for å skaffe to skytevåpen. Lille julaften skal Lars Grønnerød har lært opp Veronica og Per i å bruke våpnene. Kristin hevder at hun overhørte hvordan de tre planla å ta livet av fire mennesker. Anne og Per Paust, Kristian og Marie Orderud skulle drepes, i kårboligen snarest mulig.

Måtte drepes

Kristin hevder hun var i rommet ved siden av da hun hørte de andre planla drapene. Hun hadde begynt å pakke sammen julegavene da Per og Veronica bragte drapsplanene på bane. De skal ha fortalt om falske underskrifter på kjøpekontrakter og at de ikke kunne gå i retten en gang til.

- De måtte tas livet av, før de tok livet av dem, forklarte Kristin.

Lars Grønnerød, Veronica og Per snakket i detalj om hvordan drapene skulle skje. Veronica tegnet en skisse av kårboligen på det Kristin tror var julepapir.

Blant annet skal Lars Grønnerød ha rådet Veronica til å ha raggsokker utenpå skoene sine for å skjule de små skoene hennes.

Anne og Per Paust måtte tas først siden de var raskest til beins. De skulle ha på seg lakkeringsdresser for å hindre at de la igjen hår og andre spor.

Da Kristin gjorde innsigelser og spurte om det ikke var litt drøyt å ta livet av tre mennesker på grunn av rettssak sprakk Per, ifølge Kristin.

- Skjønner du ikke konsekvensene? Enten så må de dø eller så dør vi, ropte han ifølge Kristins forklaring.

Veronica forsøker å roe ham ned og sier at han ikke må bli sint, hun forstår ingenting likevel.

Det er da Kristin blir rasende og vil dra, og hun og Lars Grønnerød begynner å krangle i entreen. Lars skal da ha tatt penger og nøkler fra Kristin.

Trodde det ikke

Kristin trodde ikke sine egne ører. Hun trodde ikke de ville gjennomføre planene, forklarte hun.

- Man dreper ikke sine egne foreldre. Det var helt vanvittig, sa hun.

Kristin oppfattet at Per og Veronica skulle delta i drapene selv.

Beliggenheten av sikringsskapet var et poeng. Det skal ha vært en alarm i kårboligen som måtte uskadeliggjøres. En skulle ta strømmen. Samme person skulle ta livet av de som var i underetasjen, Per og Anne.

Allerede i 1998 skal Per og Veronica ha spurt om hun kjente noen torpedoer. Noen venner skal ha trengt hjelp, og bedt Kristin ta kontakt med det jugoslaviske miljøet faren til sønnen tilhørte. Det avviste Kristin.