- De med gull og glitter må passe seg nå

Gjengpolitiet er fornøyde med Rasool-dommen.

FORNØYD: Leder for Seksjon for organisert kriminalitet, Øyvind Nordgaren, i oslopolitiet er fornøyd med hovedpunktene i Rasool-dommen som avsagt i går.
Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX .
FORNØYD: Leder for Seksjon for organisert kriminalitet, Øyvind Nordgaren, i oslopolitiet er fornøyd med hovedpunktene i Rasool-dommen som avsagt i går. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I går ble den 159 sider lange hvitvaskingsdommen mot Rasool-familien lest opp i Oslo tingrett.

Alle brødrene, som politiet mener er ledere og svært sentrale i b-gjengen, fikk dommer opp mot det aktor i saken ba om. Også faren (66) i familien ble dømt, men slipper å sone. De fleste av de tiltalte kvinnene ble frikjent.

Den omfattende Rasool-saken har på mange måter vært gjengprosjektet i Oslo sin prestisjesak så langt under deres eksistens. Politiet gikk hardt ut og sa de skulle følge penga.

I går ble Rasool-brødrene dømt til inndragelse av til sammen 10,7 millioner kroner. Også fire leiligheter i Brasil ble inndratt.

- Et varsel til miljøet- Vi er fornøyde med hovedpunktene i dommen. Dette er et klart signal om at vi er på rett vei, sier leder Øyvind Nordgaren for Seksjon for organisert kriminalitet i oslopolitiet til Dagbladet.no.Han innrømmer at den omfattende saken har vært svært ressurskrevende for gjengpolitiet.

- Vi har fulgt midlene og deres eiendeler som har vært ervervet av ulovlige midler. Denne dommen gir et signal ut til miljøene om at vil fortsette med dette arbeidet i større grad fremover. Personer med statussymboler som er på vei inn i miljøene eller som etablert der bør tenke seg om to ganger når de viser fram sitt gull og glitter. Det er et varsel til miljøene om dette ikke er den siste saken vår, sier Nordgaren, som regner med at saken blir anket og vil få en ny runde i lagmannsretten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer