De mest ønskede

Transfervinduet har stått åpent i snart to uker, uten at det hittil har blafret i storklubbenes sjekkhefter. Nå begynner noe å skje.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tre av de mest ettertraktede er Robinho, Alberto Gilardino og Patrick Vieira.

Den brasilianske klubben Santos er lite villig til å gi slipp på sin spissjuvel Robinho. Men Real Madrid gir ikke opp, og kan nå være nær et gjennombrudd:

I helga satt Real Madrid-president Fiorentino Perez i samtaler med Santos-sjef Marcelo Teixera.

220 millioner

Spillerens agent tror klubbene kan bli enige om en overgangssum rundt 220 millioner kroner. Spanske medier regner med Robinho vil bli presentert i tide til at han får med seg klubbens sommerturné i USA og Asia.

-  Han er bare 21, men oppfører seg som han er 45. Styrken han har vist etter at denne situasjonen oppsto, viser at vi gjorde det rette da vi fattet interesse for ham, sier Real-president Perez.

Nye Vieira-rykter

Storlaget fra Spanias hovedstad har for tradisjon å hente et gigantnavn hver sommer. Lysten er neppe mindre etter to år uten pokaler. Og dersom de ikke makter å slå kloa i Robinho, er det ventet at de nok en gang vil intensivere jakta på Patrick Vieira. Arsenals kaptein kobles til storklubber hver eneste sommer, og var i august i fjor nær en overgang til Real Madrid. Til slutt bestemte han seg for å bli værende i London.

 MEGASTJERNER: Her er stjernespillerne storklubbene ønsker å sikre seg. Brasilianske Robinho (Santos), italienske Alberto Gilardino (Parma) og franske Patrick Vieira (Arsenal). Foto: AP/Reuters/Scanpix
MEGASTJERNER: Her er stjernespillerne storklubbene ønsker å sikre seg. Brasilianske Robinho (Santos), italienske Alberto Gilardino (Parma) og franske Patrick Vieira (Arsenal). Foto: AP/Reuters/Scanpix Vis mer

Nå skal det være noe på gang igjen, ifølge engelske presserykter:

-  Representanter for Real Madrid hadde samtaler med Arsenal forrige uke, og vurderer å tilby Michael Owen som en del av avtalen, heter det i flere engelske medier.

Arsenal skal ha prissatt sin kaptein til 170 millioner kroner.

Gilardino til Milan?

I Italia dreier det meste seg om Alberto Gilardino. Parmas superspiss har vært koblet til de fleste toppklubber i Europa, med Chelsea og AC Milan som de mest seriøse utfordrerne.

Flere medier hevdet i helga at han er klar for Milan, men dette er foreløpig ikke bekreftet. Mye tyder på at han kommer til å spille i Serie A også neste sesong, og det kan bli avgjort i løpet av det nærmeste døgnet:

-  Jeg har en kontrakt med Parma, og den går ut neste sommer. Jeg har ingen problemer med å ta ett år til her, men jeg vet at det pågår forhandlinger med Milan - og som alle andre er jeg spent på nyhetene rundt dette, sier Gilardino til La Gazzetta dello Sport.