Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

De mest populære rasene

Schæferen holder stillingen som Norges mest populære rase. Men antall registrerte schæfere sank med et par hundre fra året før. Fortsetter trenden, kan border collie eller golden retriever komme til å ta over tronen om noen år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med 1835 registrerte nye hunder i fjor er schæferen langt foran de andre rasene på lista over Norges mest populære hunder. Gledelig nok holder den norske rasen grå elghund annenplassen. Men plassen trues sterkt av både border collie og golden retriever, som begge rykket opp en plass.

Tallene viser ellers at både schæfer og elghund gikk tilbake fra året før. Fortsetter denne trenden, kan vi om noen år kanskje få rokeringer på toppen av lista. Mest truet er elghunden, mens det skal skje noe mer dramatisk med schæferens popularitet før førsteplassen bytter eier.

Det er også verd å merke seg retrievernes sterke stilling totalt sett. Slåes alle retrievertypene sammen, går de forbi schæferen med et salg på 2226 hunder. Det er nesten dobbelt så mange som alle terrierne til sammen (1115). Men øverst på en slik liste kommer setterne, med et totaltall på 2397.

Tallene er hentet fra Norsk Kennelklubbs topp 20-liste for 1999. Detaljerte oversikter over registrerte raser de siste fem årene finnes i klubbens blad Hundesport nr. 2/2000, eller på www.nkk.no.