Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

-  De mest selvtilfredse på kloden

Enda et slag i trynet på oss nordmenn: Heller ikke internasjonale redaktører og korrespondenter er imponert over Norges humanitære og fredsskapende innsats.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Selv ikke der Norge har bidratt mest som fredsmekler, i Midtøsten, later det til at vårt freds- og bistandsarbeid har gjort noe inntrykk, verken i arabiske eller israelske medier.

Dette går fram av en spørreundersøkelse Hundreårsmarkeringen 2005 i samarbeid med Geelmuyden.Kiese har gjort overfor drøyt 30 internasjonale medier og korrespondenter i Europa, USA, Canada, Midtøsten og Asia.

Undersøkelsen gir ikke grunnlag for å trekke statistisk holdbare slutninger, men har flere interessante trekk.

En rekke positive utsagn knyttet til Norge får bred tilslutning. Mange er også enige i at Norge yter mye til freds- og humanitært arbeid når de blir direkte spurt om det. Men særlig medier i Midtøsten virker lite imponert.

Mediefolk i Sverige, Danmark og Finland mener at utsagnet «Norge er et rikt land som ikke deler sine ressurser og sin rikdom med andre» passer svært godt som beskrivelse på Norge. Mediefolk i Canada og USA er tilbøyelig til å være enig i det.

Den kanskje mest krasse kommentaren lyder slik: «Nordmenn er de mest selvtilfredse mennesker på kloden.»

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling