Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

De mistenkte slaveholderne var ledere i beryktet kommunistsekt

Britiske medier har sluppet navnene på de to mistenkte i slavesaken.

SEKT: Politiet står vakt utenfor en boligblokk i Lambeth der de tre kvinnene skal ha blitt frigjort. Britiske medier skriver i dag at det mistenkte paret skal ha vært ledere i en berykter kommunistisk sekt. Foto: NTB scanpix / Reuters / Luke MacGregor
SEKT: Politiet står vakt utenfor en boligblokk i Lambeth der de tre kvinnene skal ha blitt frigjort. Britiske medier skriver i dag at det mistenkte paret skal ha vært ledere i en berykter kommunistisk sekt. Foto: NTB scanpix / Reuters / Luke MacGregor Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): London Evening Standard og flere britiske medier slapp i dag navnene på de to som er mistenkt for å ha holdt tre kvinner som slaver i over 30 år.

Aravindan Balakrishan (73) og kona Chanda (67) ble arrestert på torsdag etter at tre kvinner ble reddet fra en leilighet i Brixton i Sør-London.

De skal ifølge avisa ha stått bak et beryktet kommunistisk kollektiv og var godt kjent for politi og sikkerhetstjenesten.

I kommunistpartiets sekretariat Det mistenkte paret kom i politiets søkelys i 1976, da de okkuperte en eiendom i Acre Lane i Brixton 1976 kalt «Mao Zedungs Memorial Centre». Hvor gruppa deres «The Workers Institute of Marxism-Leninism - Mao Tsetung Thought» opererte fra.

Aravindan Blakrishan var tidligere medlem av kommunistpartiets sekretariat, og var kjent som «kamerat Bala», ifølge avisa.

Han ble utvist fra komunistpartiet i 1974 fordi gruppa hans «forsøkte å sette seg selv foran disiplinen i partiet».

Balakrishan og kona begynte deretter å rekruttere kvinner fra andre ytre-venstre grupper.

Ifølge avisa er det også mulig at Balakrishan ble utestengt fra å drive politikk i England fra 1971.

Ifølge professor Steve Rayner ved Oxford University, som har forsket på gruppa, skal Balakrishan ha vært ubestridt leder i gruppa, som ofte tok til seg utenlandske studenter som sleit med å tilpasse seg livet i Storbritannia.

13 boliger Paret knyttes opp mot 13 andre adresser i London, det de trolig også har oppholdt seg for å unngå politiets søkelys.

Politiet etterforsker nå disse adressene.

Leiligheten i Peckford Place, der kvinnen ble reddet ut, ble bygget i 2005, ifølge andre beboere. Det betyr at kvinnene trolig har flyttet dit med de mistenkte i løpet av årene i fangenskap.

De to er mistenkte er opprinnelig fra India og Tanzania og kom til Storbritannia i 1960. De ble løslatt mot kausjon kort tid etter pågripelsen.

Politiet fortsetter undersøkelsene Politiet har trodd at to av de tre kvinnene møtte den mistenkte mannen i London gjennom en felles politisk ideologi, og at de først bodde sammen i et slags kollektiv.

Politiet jobber nå med å finne ut av hvordan kollektivet opphørte, og hvordan kvinnene endte opp med å leve som slaver for de to mistenkte.

Politikommandør Steve Rodhouse i London Metropolitan Police har uttalt at «usynlige håndjern» ble brukt for å kontrollere kvinnene. I tillegg skal politiet ha dannet seg et bilde av at kvinnene ble sterkt emosjonelt kontrollert.

MISTENKTE SEKT: Leder i menneskehandelgruppa i London-politiet, Kevin Hyland, har fortalt at politiet mistenkte at de etterforsket saken med de tre kvinnene opp mot en slags sekt. Foto: Keith Hammett / Dagbladet
MISTENKTE SEKT: Leder i menneskehandelgruppa i London-politiet, Kevin Hyland, har fortalt at politiet mistenkte at de etterforsket saken med de tre kvinnene opp mot en slags sekt. Foto: Keith Hammett / Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media