Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

De mørke skoger

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En gang så mange på Norske Skog som et industrilokomotiv med internasjonal tyngde og suksess. Nå er alt bare tragedie for alle med tilknytning til selskapet: De ansatte, aksjonærene, skogeierne og lokalsamfunn som berøres av innskrenkninger og nedleggelser. I går vedtok bedriftsforsamlingen å stanse en av de tre papirmaskinene ved Follum fabrikker. Fabrikker i utlandet vil bli lagt ned eller solgt for å redusere selskapets enorme gjeldsbyrde.

Det er viktig å redde Norske Skog. Ikke bare av hensyn til de ansatte og aksjonærene, men fordi selskapet har en nøkkelrolle i en hel næring knyttet til norske skogsressurser. Det er en av landets historisk viktige næringer som står på spill fordi tidligere og nåværende ledere har satset på feil strategi. Norske Skogs vekst – og fall – skyldes at selskapet satset alt på ett produkt: Avispapir. Det var i tråd med gjeldende læreboknorm i næringslivet som handlet om spesialisering og spissing av produkter. Bredde ble erstattet med monokultur. I dag vet vi at det kan være livsfarlig. Det er en lærdom som gjelder langt flere enn Norske Skog.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media