Bertheussen-saken

De mystiske minuttene

Tidsrom på Laila Bertheussens kjøretur framstår som en gåte.

OMVEI: Torsdag fortsatte Laila Bertheussen sin forklaring. Blant annet ble det diskusjon om det som omtales som «mistenkelig omvei». Reporter: Ralf Lofstad. Video: Marie Røssland / Dagbladet TV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Klokka 17.44 11. februar i fjor svingte Laila Bertheussen (55) ut med bilen fra hjemmet i Vækerøveien for å gjennomføre en serie ærender i nærmiljøet. En time seinere svingte hun inn i innkjørselen igjen - men nå med ei sju meter lang tøyremse festet til bilen, med Isklar-flasker inneholdende bensin.

Aktoratet mener Bertheussen på et sted langs kjøreruta selv festet tøyremsa. Det bygger de blant annet på video fra overvåkingskameraer samt data fra den tiltaltes egen Helse-app, som registrerer bevegelse.

- Uvanlig lang tid

Aktor Frederik Ranke påpeker at den tiltalte brukte uvanlig lang tid på turen fra Smestad gjenvinningsstasjon til 7-Eleven i Ullernveien; PST legger til grunn at turen tok 21 minutter, mens den ifølge Google Maps bare skal ta 6-8 minutter. I tillegg har Helse registrert 15 steg mellom 18.26 og 18.36 - i tidsrommet da hun var på vei mellom stedene.

- Man må ganske sakte for å gå 15 skritt i perioden, påpeker PST-etteforsker Snorre Mortensen under sin detaljerte presentasjon i retten.

Bertheussen nekter for å ha iscenesatt anslaget, i likhet med resten av tiltalepunktene. I retten fortalte 55-åringen at hun satt en stund utenfor kiosken fordi hun skulle opereres neste dag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer