<strong>NARKOTRAFIKK FORAN OSLO S:</strong> Slike scener bør heller utspille seg foran Stortinget, mener Oslo-politiet.
Foto: Sara Johannessen / SCANPIX
NARKOTRAFIKK FORAN OSLO S: Slike scener bør heller utspille seg foran Stortinget, mener Oslo-politiet. Foto: Sara Johannessen / SCANPIX Vis mer

- De narkomane bør samles foran Stortinget

Politiet vil gjøre Eidsvolls plass til narkoreir.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Politiet vil «flytte» Oslos narkomane fra områdene der de vanker i dag, til Eidsvolls plass foran Stortinget.

Politifolk i uniform og sivil startet mandag en storstilt aksjon som de har døpt «Ute av syne, ute av sinn», skriver Dagsavisen.

Hovedstadens narkomane har i årevis blitt jaget fra sted til sted. Nå håper politiet at de folkevalgte skal få øynene opp for problemet og innse at de må tas hånd om av helsevesenet.

- Ingen politiker beveger seg i områder det de narkomane oppholder seg i dag. Hvis de skal få hjelp, må politikerne se dem, møte dem, snakke med dem og ta dem på alvor, sier stasjonssjef Kåre Stølen ved Grønland politistasjon.

Plassen foran Stortinget kan dermed bli Oslos største marked for kjøp og salg av narkotika. Men noen frisone blir det ikke, lover Stølen.

- Vi kommer til å slå ned på kriminalitet, men de narkomane har like stor rett som alle andre til å oppholde seg i byen. Da kan de like gjerne være utenfor Stortinget som alle andre steder, sier han.

Stølen har tidligere fått ros fra justisminister Knut Storberget og helseminister Bjarne Håkon Hanssen for å sette søkelyset på de narkomanes problemer. Nå etterlyser han handling. (NTB)

<strong>UTSPILL:</strong> Stasjonssjef ved Grønland politistasjon Kåre Stølen. Arkivfoto: Jon Eeg/Scanpix
UTSPILL: Stasjonssjef ved Grønland politistasjon Kåre Stølen. Arkivfoto: Jon Eeg/Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer