De narkomane skal gå til Stortinget

Aksjon i Oslo i dag.

KJØP OG SALG: Handel med narkotika foregår åpenlyst utenfor Oslo Sentralstasjon. I dag skal en aksjon demonstrere utenfor Stortinget for å få politikerne til å våkne opp og ta tak i problemet. Foto: Sara Johannessen/Scanpix
KJØP OG SALG: Handel med narkotika foregår åpenlyst utenfor Oslo Sentralstasjon. I dag skal en aksjon demonstrere utenfor Stortinget for å få politikerne til å våkne opp og ta tak i problemet. Foto: Sara Johannessen/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Aril Knutsen, leder i Foreningen for human narkotikapolitikk, ønsker å ta over aksjonen som stasjonssjef ved Grønland Kåre Stølen initierte i helgen.

Stølen ville gjennom aksjonen «Ute av syne, ute av sinn», flytte Oslos rusmisbrukere til Eidsvolls plass foran Stortinget og dermed tvinge myndighetene til å se problemet.

Lørdag ga politimester Anstein Gjengedal klar beskjed om at politiet ikke skal stå bak aksjoner med politisk budskap og avblåste det hele.

Starter klokka tiMen Forening for human narkotikapolitikk tente på idéen og vil følge opp i dag. 

— Jeg skal ned på Plata i dag klokka ti for å følge opp dette og prøve å flytte miljøet. Med all oppmerksomheten saken har fått, har vi nå en kjempemulighet, sier foreningens leder Aril Knutsen til Dagsavisen.

Han er sikker på at mange nå er spente på om noen følger opp aksjonen.

— Derfor skal jeg ned på «kontoret» i morgen og starte en dialog med miljøet. Dette er en aksjon som vil ta tid, men jeg vet det er mulig, sier Knutsen.

Redaktør i =Oslo Anlov P. Mathiesen er veldig positiv til foreningens initiativ og sier til Dagsavisen at han vil oppfordre alle selgerne til å stille opp foran Stortinget.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer