Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

De narkomane skal gå til Stortinget

Aksjon i Oslo i dag.

KJØP OG SALG: Handel med narkotika foregår åpenlyst utenfor Oslo Sentralstasjon. I dag skal en aksjon demonstrere utenfor Stortinget for å få politikerne til å våkne opp og ta tak i problemet. Foto: Sara Johannessen/Scanpix
KJØP OG SALG: Handel med narkotika foregår åpenlyst utenfor Oslo Sentralstasjon. I dag skal en aksjon demonstrere utenfor Stortinget for å få politikerne til å våkne opp og ta tak i problemet. Foto: Sara Johannessen/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Aril Knutsen, leder i Foreningen for human narkotikapolitikk, ønsker å ta over aksjonen som stasjonssjef ved Grønland Kåre Stølen initierte i helgen.

Stølen ville gjennom aksjonen «Ute av syne, ute av sinn», flytte Oslos rusmisbrukere til Eidsvolls plass foran Stortinget og dermed tvinge myndighetene til å se problemet.

Lørdag ga politimester Anstein Gjengedal klar beskjed om at politiet ikke skal stå bak aksjoner med politisk budskap og avblåste det hele.

Starter klokka ti
Men Forening for human narkotikapolitikk tente på idéen og vil følge opp i dag. 

— Jeg skal ned på Plata i dag klokka ti for å følge opp dette og prøve å flytte miljøet. Med all oppmerksomheten saken har fått, har vi nå en kjempemulighet, sier foreningens leder Aril Knutsen til Dagsavisen.

Han er sikker på at mange nå er spente på om noen følger opp aksjonen.

— Derfor skal jeg ned på «kontoret» i morgen og starte en dialog med miljøet. Dette er en aksjon som vil ta tid, men jeg vet det er mulig, sier Knutsen.

Redaktør i =Oslo Anlov P. Mathiesen er veldig positiv til foreningens initiativ og sier til Dagsavisen at han vil oppfordre alle selgerne til å stille opp foran Stortinget.


Ber om helsehjelp

Kåre Stølen har vært ute tidligere og bedt politikerne innse at rusmisbrukerne i Oslo må tas hånd om av helsesektoren og bedt dem øke innsatsen på dette området.

Aril Knutsen mener Stølens innsats er prisverdig. Han håper at også politiet tar turen til Plata i dag for å avvise at engasjementet skyldes en tildekket lønnskamp.

— Jeg mener stasjonssjef Kåre Stølen har fått urettferdig kritikk i denne saken. Han har gjort et beundringsverdig arbeid med denne aksjonen. Det er en anerkjennelse fra politiets side som mangler sidestykke, sier Knutsen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!