– De ni usannhetene

Her er de ni usannhetene den britiske høyesterettsdommeren mener å ha funnet i Al Gores film.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hvor fort isen smelter

Al Gore hevder i sin film at havnivået vil stige med opptil to fot som følge av at deler av Arktis eller Grønland vil smelte i løpet av nær framtid. Den britiske høyesterettsdommeren mener det ikke er vitenskapelig belegg for denne påstanden, og at smeltingen ikke vil skje så fort som Gore hevder.

Atoller blir oversvømt

Al Gore hevder at atoller i Stillehavet blir oversvømt på grunn av global oppvarming. Høyesterettsdommeren mener det ennå ikke harskjedd en evakuering av atoller av denne grunn.

Golfstrømmen vil stoppe opp

Al Gore hevder dette i sin film. Høyesterettsdommeren mener at også denne påstanden mangler vitenskapelige bevis. Han mener at Golfstrømmen bare vil slakke farten.

Parallelle grafer

I filmen viser to grafer hvordan økningen i Co2-utslipp og temperaturendringer øker parallelt. Høyesterettsdommeren mener at det ikke er bevis for dette.

Hvorfor snøen smelter på Kilimanjaro

Dommeren Burton mener at snøsmeltingen ikke skyldes menneskeskapte klimaendringer.

Hvorfor Tsjadsjøen har tørket inn

Al Gore mener årsaken er global oppvarming. Høyesterettsdommeren mener at årsaken er befolkningsøkning, overbeiting og lokale klimavariasjoner.

Hvorfor orkanene rammer

Al Gore bruker bilder av orkanen Katarinas ødeleggelser i New Orleans i filmen. Høyesterettsdommeren mener at det ikke er vitenskapelig bevist at orkanen skyldes global oppvarming.

Isbjørnen drukner

Al Gore hevder at isbjørn nå drukner på grunn av klimaendringene. Høyesterettsdommeren mener at det bare er fire kjente tilfeller, og at alle skyldes storm.

Hvorfor korallrev mister farge

Høyesterettsdommeren er enig i at global oppvarming er en mulig årsak. Men han mener at det også er andre årsaker, som forurensning og overfiske.