De norske jentene blir sittende i fengsel i Bolivia

Anken avslått på fengslingsmøtet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

COCHABAMBA/OSLO (Dagbladet.no): De norske jentene på 17, 18 og 21 år som sitter fengslet i Cochabamba i Bolivia mistenkt for storstilt kokainsmugling, blir sittende i fengsel i byen til saken kommer opp for domstolene. Det er klart etter fengslingsmøtet som nettopp er avsluttet.

I praksis betyr det at de tre kan måtte belage seg på flere måneder i det bolivianske fengselet.

Grunnen til at forsvarernes anke ble avslått, er at det fryktes at de siktede jentene vil benytte sjansen til å forlate landet hvis de settes fri.

Jentene benyttet seg av en 72-timersfrist på å levere en anke på fengslingsavgjørelsen, og den bolivianske dommeren har altså brukt ei uke på å behandle saken.

Fengslingsmøtet startet i 21-tida norsk tid og var over i 00.30-tida i natt. Forsvarerne hadde håpet på at retten ville løslate de tre mot meldeplikt, i påvente av rettssaken, men dommeren tok altså ikke sjansen på det.

22,5 kilo

De tre, samt 21-åringens to år gamle datter, har sittet i kvinneavdelingen av det svært spesielle fengselet San Sebastián siden sist mandag, etter at de ble tatt med 22,5 kilo kokain på flyplassen i Cochabamba, på vei hjem til Norge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer