De nye kjendisene

USAs paparazzi- fotografer er blitt like opptatt av Bernie Madoff som av Britney Spears.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): De har hengt på Britney Spears og sønnene hennes som slips. De har dokumentert hver nye kilo Jessica Simpson har lagt på seg. De har jaktet på Chris Brown og hans mishandlede kjæreste Rihanna for å få det første bildet av dem to sammen igjen. Nå har de amerikanske paparazzifotografene også snudd linsa mot et helt nytt segment av kjendiskulturen: Finansskurkene.

Da den tidligere Wall Street-legenden, finansmannen Bernie Madoff møtte i retten i New York forrige uke for å tilstå at å ha svindlet for 350 milliarder kroner, var det ikke bare CNN og de store nyhetsaktørene som var til stede for å få festet den tiltalte på tape. Også underholdningskanalene var på plass med reportere og fotografer.

Kjendisprogrammet Extra har den siste tida viet mye sendetid til Madoff, som de omtaler som «Amerikas mest hatede mann». En gråhåret 70-åring i dress ville for et år siden vært langt fra sexy nok for det polerte programmet. Nå, når én mann, midt i det som kanskje er landets verste økonomiske krise noensinne, avsløres for å ha stått bak Wall Streets største svindel noensinne, er han god tv.

Det er tøffe tider i mediebransjen også, og flere programmer har bortimot lagt om programprofilen sin for å kapre de sinte amerikanske skattebetalerne som tv-seere. Fra å «avsløre» kjærlighetsbrudd eller nye graviditeter, er flere underholdningsaktører nå like opptatt av å granske banker og finansfolks gjøren og laden. Nettsida og tv-programmet TMZ, som til vanlig fullt og helt baserer seg på paparazziopptak og forsøk på å få kommentarer fra kjendiser på vei til middag eller yoga, publiserte nylig en sak med tittelen «Bailout Bank Blows Millions Partying in L.A.» TMZ rapporterte at Northern Trust, en bank som har mottatt over ti milliarder kroner i skattepenger, inviterte hundrevis av klienter og ansatte til golfturnering og en rekke fester i Los Angeles. «Dine skattepenger jobber hardt», skrev TMZ.

Det endte med at en demokratisk senator skrev brev til Northern Trust med krav om at de betalte staten tilbake utgiftene for festlighetene. TMZs redaktør Harvey Levin uttalte til New York Times at det er den viktigste saken de har laget.

Å følge etter privatflyene har blitt en fulltidsjobb. Nå er det verdens største forsikringsselskap, AIG, og Edward M. Liddy det zoomes inn på, etter at selskapet, som har mottatt 170 milliarder dollar fra staten gjennom redningspakkene, har betalt ut 165 millioner dollar i bonuser. Mens Liddy var inne til høring om utbetalingen, ventet en så stor horde med reportere utenfor at New York Times sammenliknet det med oppmerksomheten en «høyprofilert fange eller en kjendis tatt på fersken etter en fuktig kveld på byen» får. Det hjelper ikke at president Obama sier han nesten «kveles av sinne». Finanstoppene vasser fortsatt i penger og gullkantede avtaler. Men på sin neste tur til St. Tropez bør de kanskje kikke seg en ekstra gang over skuldra.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer