De nye politibilene vil lyse opp nattemørket

Nå blir politiets biler kledd i fluoriserende farger.

NY BEKLDNING: Slik vil de nye politibilene mest sannsynlig se ut fra 1. januar 2012. Fotoskisse: Gazette/Politidirektoratet.
NY BEKLDNING: Slik vil de nye politibilene mest sannsynlig se ut fra 1. januar 2012. Fotoskisse: Gazette/Politidirektoratet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Norske politibiler skal bli mer synlige i trafikken. For å bli det er det lansert et forslag om å skifte fargene på politiets biler og motorsykler fra rødt, hvitt og blått til hvitt, gult og svart, melder politiforum. Snart ruller de første fargerike bilene med den nye dekoren ut i Oslos gater og i UP i et pilotprosjekt.

Selvlysende farger De nye fargene er fluoriserende, noe som vil gi bedre synlighet døgnet rundt.

- Grunnen til at den nye designen vil bestå av fluoriserende og reflekterende dekor, er for at politiet skal synes bedre ved utrykning, i tillegg til at det vil øke sikkerheten både for politiet selv, men også for andre trafikanter, sier politiinspektør Jan Guttormsem i Politidirektoratet.

Guttormsen sier at årsaken til det nye designet er for at politet skal synes bedre, og han husker selv at politiet var usikre på om bilene var synlige nok da det ble lansert ny bekledning med de hvite, røde og blåe fargene i 1986.

Prøveprosjekt I første omgang skal den nye designen fra designfirmaet Gazette påføres seks nye politibiler der fire av de skal deles ut til Oslo-politiet og og to til UP-tjenesten, i et prøveprosjekt. Til høsten vil prosjektet bli evaluert, men det er sannsynlig å tro at den nye dekoren vil bekle alle de norske politibilene fra og med 1. januar 2012.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer