Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

De omkom i helikoptertragedien

Siv (18), Kjetil (27), Karianne (29), Andreas (24) og Tore (39) døde i ulykken i Hardanger i går.

OMKOM: Fra venstre: Andreas Søvik Fossmark (24) fra Vaksdal, Karianne Ringkjøb Dahl (29) fra Bergen, Kjetil Bu (27) fra Kinsarvik, Siv Holtan (18) fra Bergen og pilot Tore Bendigtsen Ystanes (39) fra Bergen omkom i helikopterulykken i Hardanger.  Foto: Politiet/Scanpix
OMKOM: Fra venstre: Andreas Søvik Fossmark (24) fra Vaksdal, Karianne Ringkjøb Dahl (29) fra Bergen, Kjetil Bu (27) fra Kinsarvik, Siv Holtan (18) fra Bergen og pilot Tore Bendigtsen Ystanes (39) fra Bergen omkom i helikopterulykken i Hardanger. Foto: Politiet/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I samråd med pårørende har politiet frigitt navn og bilder av de fem som omkom da et helikopter havarerte og tok fyr ved Vassli i Eidfjord kommune i Hardanger mellom klokka 18 og 19 i går.

Om bord var passasjerene Kjetil Bu (27) og kjæresten Karianne Rinbkjøb Dahl (29). Siv Holtan (18), kjæresten til Bus yngre bror, var også med. Det samme var Kjetil Bus svoger Andreas Søvik Fossmark (24). Pilot var Tore Ystanes (39) fra Bergen som jobbet for selskapet Airlift.

Alle de fire passasjerene om bord hadde tette familiebånd. De var i en gruppe på i alt ni slektninger, som ble flydd opp til tomta der de skulle bygge opp et familiested på en gammel fjellstøl.

En gruppe på fem, som ifølge lensmann Øyvind Rosseland inkluderte foreldre, svigerforeldre og søsken, ble fløyet opp først. De ble vitner til den fatale ulykken som rammet puljen som kom etter.

Pilot Tore Ystanes har vært tilknyttet Airlift siden august 2006 og fast ansatt siden juni 2007. Etter først å ha vært gjennom en opplæringsperiode som lastemann, og deretter trainee, fikk han utsjekk som flyger for selskapet i september i 2010.

- Ystanes var rolig, behagelig og godt likt av alle. Han var en kvalifisert og utmerket flyger. Vi i Airlift mottok nyheten med stor sorg: Vi har mistet en nær venn og kollega, sier Erlend Folstad i Airlift til Dagbladet.

Årsaken til ulykken er foreløpig ukjent. Hendelsen etterforskes av politiet med bistand fra Kripos, og fire representanter fra Statens havarikommisjon for transport (SHT) er i Hardanger for å blant annet granske vraket, terrenget, intervjue vitner og samle annen relevant informasjon.

- Det er for tidlig å si hva som kan ha skjedd, sier avdelingsdirektør Kåre Halvorsen ved SHTs avdeling for luftfart til Dagbladet.