Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

De omkomne i flyulykken i Bjugn var fra Bayern

Piloten skal ikke ha fulgt rådet om å endre kurs på grunn av dårlig vær.

OMKOMNE FRA TYSKLAND:
Vraket etter et småfly som havarerte fredag ettermiddag. Det var dårlig vær med lavt skydekke da et tyskregistrert flyet med tre personer ombord traff en en fjellside på østsiden av Sørvatnet i Bjugn kommune.
Foto: Kim Roger Asphaug / NTB scanpix
OMKOMNE FRA TYSKLAND: Vraket etter et småfly som havarerte fredag ettermiddag. Det var dårlig vær med lavt skydekke da et tyskregistrert flyet med tre personer ombord traff en en fjellside på østsiden av Sørvatnet i Bjugn kommune. Foto: Kim Roger Asphaug / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sør-Trøndelag politidistrikt offentliggjorde lørdag navnene på de tre som var om bord i flyet da det styrtet i en fjellside på østsiden av Sørvatnet fredag ettermiddag. Det var Heiko Schmitt (49), Hermann Jacobs (56) og Jürgen Gast (58).

De pårørende er varslet i samarbeid med tyske myndigheter, opplyser politioverbetjent Lars Melvold.

Det er vanskelige værforhold i området, noe som så langt har hindret Statens havarikommisjon fra å hente ut flyvraket.

- Fulgte ikke råd Ifølge Adresseavisen fulgte ikke flyet rådet fra flygelederne om hvor det skulle fly.

- Piloten var i kontakt med oss før ulykken. Været var så dårlig at de tidlig ble informert slik at de kunne lande på Rørvik eller fly en annen rute, sier sjefflygeleder Jan Vollan ved Ørlandet hovedflystasjon til avisen.

Cessna-flyet som styrtet, var del av et følge på tre tyske småfly på vei sørover. Alle hadde i utgangspunktet lagt opp den samme reiseruten.

- Ulykkesflyet holdt seg til planen, mens de to andre endret sin plan underveis, forteller Morten Tjønndal, operativ sjef for Bodø kontrollsentral.

Flyene skilte lag ved Helgelandskysten da det ene landet for å etterfylle drivstoff. Fly nummer to dro rett til Værnes, mens det som senere havarerte, fløy videre langs kysten.

- Ikke egnet vær Det var grått vær og lavt skydekke i området da ulykken skjedde.

- Været her var ikke egnet for å fly småfly, sier sjefflygeleder Vollan.

Hovedredningssentralen Sør-Norge opplyser at de aldri mottok noen nødmelding fra flyet. Vitner i nærheten av ulykkesstedet har fortalt at det fløy svært lavt.

Ulykken etterforskes av politiet og Havarikommisjonen. Pilotene som endret sine reiseruter, er blitt avhørt i Trondheim. Både flygerne og resten av reisefølget fikk krisehjelp i Stjørdal fredag kveld.

Tyskerne hadde vært på fisketur i Lofoten og dro fredag fra Leknes i Vestvågøy. De var på vei hjemover mot Tyskland. Flyene som forandret reiserute, landet på Værnes på ettermiddagen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media