De omkomne i Hercules-ulykken flys hjem

Flyet med de omkomnes bårer lander på Gardermoen militære flystasjon klokka 12 fredag. Der vil de bli overlatt til de etterlatte.

FLYS HJEM I DAG: Bårene til de fem omkomne etter Hercules-ulykken blir fløyet hjem til Norge fredag. På bildet er havariplassen og toppkammen på Kebnekaise etter ulykken. Det var her det norske Hercules-flyet "Siv" kolliderte med fjellet. Alle fem ombord i flyet omkom. Foto: Svensk politi / Scanpix
FLYS HJEM I DAG: Bårene til de fem omkomne etter Hercules-ulykken blir fløyet hjem til Norge fredag. På bildet er havariplassen og toppkammen på Kebnekaise etter ulykken. Det var her det norske Hercules-flyet "Siv" kolliderte med fjellet. Alle fem ombord i flyet omkom. Foto: Svensk politi / ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bårene til de fem omkomne etter Hercules-ulykken blir fløyet hjem til Norge fredag.

- Det er kollegene til de omkomne i 335-skvadronen som flyr bårene hjem. Dette er et ærefullt oppdrag og flere har spurt om å få lov til å ta denne turen, sier presse- og informasjonsoffiser Stian Roen i Luftforsvaret til NTB.

Flyet med de omkomnes bårer lander på Gardermoen militære flystasjon klokka 12 fredag. Der vil de bli overlatt til de etterlatte.

- Det blir ingen seremoni, den hadde vi på Gardermoen i mars. Dette er en båreoverrekkelse, sier Roen.

Bårene vil bli hentet ut av flyet av gardister. Når flyet lander, vil pårørende og representanter for kolleger av de omkomne fra 135 Luftving på Gardermoen, 137 Luftving på Rygge og 139 Luftving på Bardufoss være til stede.

Hercules-flyet Siv var på vei fra Evenes til Kiruna da det styrtet inn i fjellveggen på Sveriges høyeste fjell Kebnekaise 15. mars. Flyet deltok i øvelsen Cold Response og skulle hente utstyr og personell i Kiruna.

De fem norske offiserene Truls Audun Ørpen (46), Bjørn Yngvar Haug (40), Siw Robertsen (45), Steinar Utne (35) og Ståle Garberg (42) mistet livet i ulykken.

(NTB)