<strong>PÅ UKJENT STED:</strong> Martin Waage sier han for tida befinner seg «et sted i Europa», men er villig til å melde seg for politiet dersom han blir etterlyst internasjonalt.
Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet
PÅ UKJENT STED: Martin Waage sier han for tida befinner seg «et sted i Europa», men er villig til å melde seg for politiet dersom han blir etterlyst internasjonalt. Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet Vis mer

- De ønsker nok å ta oss hardt og brutalt

ABP World Groups leder Martin Waage mistenker at han og samboeren vil bli utsatt for en plutselig aksjon iverksatt av italiensk politi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Jeg har ikke hørt et pip fra italiensk politi. Men det er logisk. De ønsker nok å ta oss hardt og brutalt, sier Martin Waage til Dagbladet.

Han sier han befinner seg «et sted i Europa».

- Vil melde meg Waage leder det mye omtalte selskapet ABP World Group, hvis hovedgeskjeft er å hente hjem bortførte barn gjennom ressurskrevende aksjoner over hele verden. I går kunngjorde italiensk politi at de har etterlyst ham og samboeren, etter at fire underleverandører til selskapet nylig ble pågrepet på Sicilia.

- Er du på vei til å gå i dekning?

- Hvis det går ut en internasjonal etterlysning, vil jeg melde meg for politiet. Jeg har ingenting å skjule.

Waage, samboeren og de fire underleverandørene, samt en medetterlyst svenske, anklages for bortføring og menneskehandel. Italiensk politi hevder ABP World Group - som omtales som en «internasjonal kidnappingsring» - gjennom lukrative væpnede aksjoner setter de aktuelle barnas liv i fare.

- Hevnaksjon I tidligere intervjuer med Dagbladet har Waage framholdt at selskapets virksomhet er etisk og har strenge kvalitetskrav. Han avviser italienernes anklager som grunnløse og tror det hele bunner i et mislykket oppdrag i Tunisia, som endte med at to medarbeidere i ABP ble pågrepet, og fremdeles sitter varetektsfengslet.

- Dette er en hevnaksjon, der motparten i saken har engasjert tunisiske tidligere etterretningsoffiserer. De bruker italiensk politi som nyttige idioter, konstaterer Waage.

- Hvorfor er samboeren din trukket inn i dette?

- En drosjesjåfør som kjørte oss to ganger mens vi var på ferie i Palermo i fjor, har snakket med motparten. De bruker alle detaljer de kan grave opp.

Båtleie I fjorårets mislykkede aksjon brukte ABP-agentene Palermo som utgangspunkt for turen over Middelhavet til Tunisia. Ifølge Waage er de fire nylig pågrepne personene fra Italia og Ukraina folk han har leid båt av.

Waage er av oppfatningen at siden ABP ikke har begått lovbrudd i Italia, fins det heller ingen sak mot ham der, og tror «dette kommer til å blåse over».

For tida figurerer ingen av de ettersøkte skandinavene på Interpols nettpubliserte ettersøktliste. Norges utenriksdepartement (UD) er foreløpig ikke blandet inn i saken.

- Vi er ikke blitt kontaktet av Italia med anmodning om arrestasjon av norske borgere, opplyser UDs pressevakt Frode Andersen til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer