LØSLATES : Rundt 680 personer ble pågrepet da israelske styrker boret nødhjelpskonvoien som var på vei til Gaza. Her ligger det største av skipene Mavi Marmara i havn i Ashodod.  Foto: AP Photo/Israel Defence Force  EPA/JIM HOLLANDER
LØSLATES : Rundt 680 personer ble pågrepet da israelske styrker boret nødhjelpskonvoien som var på vei til Gaza. Her ligger det største av skipene Mavi Marmara i havn i Ashodod. Foto: AP Photo/Israel Defence Force EPA/JIM HOLLANDERVis mer

- De pågrepne vil bli deportert umiddelbart

Israel løslater fangene fra «Frihetsflåten».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Israelske myndigheter har besluttet å løslate alle de utenlandske fangene fra «Frihetsflåten», melder Reuters.

- Det har blitt besluttet at de pågrepne vil bli deportert umiddelbart, bekrefter Nir Hefez, talsmann for Israels statsminister  Benjamin Netanyahu i en skriftlig melding.

Dette gjelder også rundt 20 personer som Israel tidligere har truet med å stille for retten fordi de skal ha angrepet de israelske soldatene som boret konvoien «Frihetsflåten.»

Avgjørelsen skal ha blitt tatt på regjeringsnivå som en følge av de økende protestene verden over.

Rundt 680 personer ble anhold av Israel i militæraksjonen, blant dem de tre nordmennene Espen Goffeng (38), Randi Kjøs (58) og Nidal Hejazi (26). Nordmennen sitter nå fengslet i ørkenbyen Beersheba i Sør-Israel.

Etter et møte med diplomaten Vebjørn Dysvik i dag, aktet alle tre å skrive under på ei erklæring der det heter at de har tatt seg ulovlig inn i Israel og godtar å bli deportert til Norge.  Denne erklæringen ble forelagt de fleste av de pågrepne. De som ikke skrev under måtte angivelig bli sittende i israelske fengsel i påvente av en rettslig prosess.