De pårørende er lettet over funnet

Christian (18) forsvant i 1998. Levninger funnet i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Politiførstebetjent Per Christiansen ved Oppdal lensmannskontor kunne på en pressekonferanse i dag fortelle at politiet har funnet levninger etter Christian Bachmann Langås.

Det er adressa.no som skriver dette.

Funnet tirsdag Levningene ble meldt inn til politiet fra sauesankere i Hevleslia sørøst for Oppdal. Politiet ble tilkalt i titiden tirsdag formiddag, og politiførstebetjent Christiansen dro ut sammen med kriminalteknikere fra politiet i Trondheim.

- Vi føler oss rimelig sikre på identiteten, men vi må ta de formelle undersøkelsene før vi kan være hundre prosent sikre på at det faktisk er ham, sier Christiansen.

 Levningene er nå til obduksjon ved St. Olavs Hospital i Trondheim.

- En lettelse De pårørende til Bachmann Langås er underrettet om de funnene som er gjort. Både de og politiet føler stor lettelse ved at det endelig har kommet et gjennombrudd i den tolv år gamle saken.

- Pårørende sier de er glade for at de har funnet det vi har funnet. Vi føler også en stor lettelse, sier Christiansen.

Levningene ble funnet i et område langt fra allfarvei.

- Det er ingenting som tyder på at noen har forsøkt å skjule liket, sier Christiansen.

I stedet tror politiet at Bachmann Langås selv har lagt seg til i ly for været.

- Han kan ha vært på tur hjem, men tatt feil av veien, sier politiførstebetjenten.

Stor leteaksjon 18-åringen fra Leksvik forsvant i Oppdal natt til lørdag 28. februar 1998. Forsvinningen utløste kanskje den mest omfattende leteaksjonen i Midt-Norge noensinne. En rekke tips kom inn uten at det tidligere har gitt resultater.

Han skal ha forlatt Stallen pub ved Hotel Nor i 03.00-tiden den aktuelle natta, og ble sist sett like før klokken 06 på morgenkvisten, da han gikk langs E6 like sør for Oppdal ved Bøndernes Salgslag.

Ved E6 sluttet alle spor etter gutten.

Mange teorier Teoriene har vært mange; rett etter at mannen forsvant, ble det også etterlyst en blå kassevogn som ble sett i området der han sist ble observert. Bachmann Langås var på vinterferie hos familie på Oppdal, skriver Opdalingen.

Familien satte i gang leting samme natt som han forsvant, og i lang tid ble det lett med store mannskaper. 2. mai samme år gjennomførte rundt 500 frivillige et storstilt søk i Oppdal. Uten resultat.

FORSVANT I 1998: Christian Bachmann Langås.
FORSVANT I 1998: Christian Bachmann Langås. Vis mer