- De pårørende har det vanskelig

Ordfører Alf E. Jakobsen i Hammerfest kjente flere av de døde ungdommene.

I SORG: Ordfører Alf E. Jakobsen (Ap) i Hammerfest kjente både ofre og deres pårørende. 

Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet
I SORG: Ordfører Alf E. Jakobsen (Ap) i Hammerfest kjente både ofre og deres pårørende. Foto: Bjørn Langsem/DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tre personer er bekreftet omkommet etter at ni ungdommer la ut på den katastrofale scooter-turen torsdag.

For ordfører Alf E. Jakobsen (Ap) er det en svært tung dag.

- Jeg kjente flere av ungdommene og deres foreldre. Dette er noe av det vanskeligste man kan oppleve, sier en beveget ordfører til Dagbladet.

Bekreftet omkommet Tidligere i dag gikk politiet ut og bekreftet at 18 år gamle Andreas Jensen Hermo fra Hammerfest var funnet omkommet. Stian Johansen (18) og Mats Larsen (18) var da fortsatt savnet.

Klokka 09 35 i dag meldte politiet i Vest-Finnmark at ytterligere to personer var funnet omkommet.

- De pårørende har det svært vanskelig. Det er en trist og trasig dag for hele lokalsamfunnet, de pårørende og ungdommenes mange venner, sier Jakobsen.

Felles venner Han kjente flere av de omkomne personlig.

- Jeg har selv barn i nesten samme alder og møtte flere av dem i forbindelse med idrett, kultur og ulike andre sammenhenger, sier Jakobsen.
 
Han befinner seg ved hovedkvarteret for kriseberedskapen, og fikk nettopp en oppdatert orientering fra politiet på stedet.

- Vi har hatt et kriseteam operativt en stund, og vil fortsette med det. Nå handler alt om å ta seg av alle dem som er i sorg, sier Jakobsen.

Samlet i sorg Ungdommens hus i Hammerfest har holdt åpent i natt og vil holde åpent utover dagen i dag. Her møtes ungdom i lokalsamfunnet for å være sammen i sorgen - og for å bearbeide følelsene sammen med kommunens støtteapparat.

- Det er et fast holdepunkt for dem og deres venner. Også på en så trist dag som denne, sier Jakobsen.