- De pekte på meg med en pistol og ba om penger. Så skjøt de meg i magen

Knut Kopperud ble skutt i magen med luftpistol under ransforsøk på Øvre Romerike i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Klokken 19.20 i kveld fikk politiet melding om at tre ungdommer hadde ranet en restaurant i Nannestad. Like etterpå fikk politiet en ny melding om et ran på Dal.

-Tre ungdommer har ranet en restaurant i Nannestad. De skal ha truet personalet med en pistol, opplyser operasjonsleder ved Romerike politidistrikt, Elisabeth Engen til Dagbladet.no.

Skutt i magen

Like etter dette ranet ble Kopperud kiosk på Dal forsøkt ranet av tre ungdommer. Dal er et tettsted som ligger cirka en mil fra Nannestad sentrum.

Under ransforsøket på Dal ble innehaveren av kiosken, Knut Kopperud, skutt i magen.

- Innehaveren meldte selv fra. Han ble skutt i magen med et luftgevær. Han skal ikke være alvorlig skadet, men blir undersøkt av ambulansepersonell, forteller Engen til rb.no.

- Da Dagbladet.no ringte til kiosken like etter ransforsøket, var det Knut Kopperud selv, som tok telefonen.

-  Det stemmer ikke at jeg har blitt utsatt for et ran. Jeg har blitt utsatt for et forsøk på et ran, presiserer han.

FLERE VÆPNEDE RAN: I løpet av kort tid ble en restaurant i Nannestad og en Kiosk på Dal ranet søndag kveld. En mann ble skutt i magen med luftpistol under det ene ranet, men er ikke alvorlig skadet. Politiet ser ikke bort ifra at det er en sammenheng mellom de to ranene. Foto: DAN ÅSEN HANSEN
FLERE VÆPNEDE RAN: I løpet av kort tid ble en restaurant i Nannestad og en Kiosk på Dal ranet søndag kveld. En mann ble skutt i magen med luftpistol under det ene ranet, men er ikke alvorlig skadet. Politiet ser ikke bort ifra at det er en sammenheng mellom de to ranene. Foto: DAN ÅSEN HANSEN Vis mer

Ungdommene fikk nemlig ikke med seg penger fra Kopperud Kiosk.

Gjorde motstand

Knut Kopperud forteller helt rolig at de tre ungdommene skjøt han i magen.

- De pekte på meg med en pistol og ba om penger. Så skjøt de meg i magen, forteller han.

Knut Kopperud var imidlertid ikke noe lett bytte.

- Jeg gjorde motstand. Under kassa hadde jeg en bruskasse. I den var det en flaske som jeg kava så voldsomt med at de tre ranerne raskt forstod at jeg ikke var et lett bytte. De dro derfor raskt avsted igjen i en bil, forteller han til Dagbladet.no

Ser sammenheng

Politiet ser ikke bort ifra at det er en sammenheng mellom de to ranene.

- De pekte på meg med en pistol og ba om penger. Så skjøt de meg i magen

- Vi ser klare likhetstrekk mellom disse ranene. Tre unge gjerningsmenn var involvert begge steder, og begge steder ble en pistollignende gjenstand brukt. Vi ser ikke bort ifra at det er samme gjerningsmenn på disse to stedene, sier operasjonsleder Engen til Dagbladet.no.

Politiet på Romerike har nå satt igang en storstilt leteaksjon etter gjerningsmennene.

Dagbladet.no oppdaterer saken.

LETEAKSJON: Politiet på Romeriket har nå satt i gang en større leteaksjon etter de tre ungdommene som forsvant i en bil.
IKKE ALVORLIG SKADET: Til tross for at han ble skutt i magen med et luftgevær, var innehaveren av Kopperud Kiosk, Knut Kopperud både i form til å svare på telefoner fra Dagbladet.no og å snakke med politiet rett etter at han ble skutt og forsøkt ranet søndag kveld.
INNEHAVER SKUTT: Innehaveren av Kopperud Kiosk (bildet) på Dal i Eidsvoll ble søndag kveld skutt i magen da tre ungdommer forsøkte å rane han. Politiet tror at de tre ungdommene har stått for flere væpnede ran i løpet av kvelden.