Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«De pisser på oss og sier at det regner»

Sinte og bekymrede spanjoler demonstrerte i dag mot de omfattende budsjettkuttene.

NY PROTEST:  Protestene finner sted dagen etter at finansministrene i eurosonen ga grønt lys for at spanske banker kan få tilført opptil 100 milliarder euro, nesten 750 milliarder norske kroner, i ny egenkapital. Foto: ANGEL DIAZ / EPA / NTB SCANPIX
NY PROTEST: Protestene finner sted dagen etter at finansministrene i eurosonen ga grønt lys for at spanske banker kan få tilført opptil 100 milliarder euro, nesten 750 milliarder norske kroner, i ny egenkapital. Foto: ANGEL DIAZ / EPA / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«De pisser på oss og sier at det regner», lød en av plakatene i lørdagens demonstrasjon.

En rekke av deltakerne i protestaksjonene er mennesker som har mistet jobben på grunn av de økonomiske nedgangstidene i Spania.

- Vi må mobilisere alle de arbeidsledige i Spania. Det er nesten seks millioner av oss nå, sier 31 år gamle Rafael Ledo fra Asturias.

Bankhjelp Protestene finner sted dagen etter at finansministrene i eurosonen ga grønt lys for at spanske banker kan få tilført opptil 100 milliarder euro, nesten 750 milliarder norske kroner, i ny egenkapital.

Samme dag ble det lagt fram nye tall som viser at arbeidsledigheten er på over 24 prosent, samtidig som landets økonomi ligger an til å krympe med 0,5 prosent neste år. Tidligere har spanske myndigheter anslått at landet ville få en økonomisk vekst på 0,2 prosent.

Gjeld Spanske aviser var lørdag preget av krisen og det faktum at renten på landets utenlandsgjeld har steget til over 7 prosent, noe som regnes som så høyt at landet ikke vil makte å betjene gjelden på lang sikt.

«Spania i en ekstrem situasjon», lød tittelen i avisen El Pais. Også El Mundo advarte om at Spania snart vil trenge en full redningsaksjon, slik som Hellas, Portugal og Irland.

Eksplosjon Presidenten i EU-parlamentet, Martin Schulz, mener at Europa vil kunne oppleve en «sosial eksplosjon» som følge av krisen i Spania.

- Demonstrasjonene i Spania viser at en sosial eksplosjon er i emning på grunn av den høye arbeidsledigheten blant unge mennesker i Europa, sier Schulz i et intervju med den tyske avisen Bild.

Han ber om at det raskt iverksettes europeiske arbeidsmarkedstiltak som kan få de unge generasjonene i arbeid.

(NTB)


image: «De pisser på oss og sier at det regner»
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media