«De plyndrer våre hjem, og de er på jakt etter unge kvinner»

Flyktninger fra Gori forteller om drap og voldtekter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TBILISI (Dagbladet): Flyktningene ga president Mikhail Saakasjvili skylda for volden mot etniske georgiere i grenseområdene mellom Sør-Ossetia og Georgia. Et sted mellom 40 og 60 russiske stridsvogner rullet i går tidlig inn i byen Gori fra Sør-Ossetia.

- De plyndrer våre hjem, og de er på jakt etter unge kvinner. Jeg har nettopp snakket med min familie, som er inne i Gori, sier Marina Chahuha.

Hun er sammen med en gruppe på flere hundre flyktninger som er fortvilet over det som skjer.

I går ettermiddag satte grupper av kosakker og ossetere opp veisperringer rund Gori. En periode slapp ingen gjennom sperringene. Flere skal være drept, men dette er ikke bekreftet av uavhengige kilder. Slektningene til de innesperrede fryktet det verste.

- Hvem har skylda for denne situasjonen?

- Saakasjvili, ropes det i kor, med en aggresjon som helt sikkert hørtes helt til regjeringskontorene noen kvartaler unna. Menneskerettighets-organisasjonen Human Rights Watch bekreftet i går plyndring av etniske georgiere i og rundt Gori.

Ryggdekning for vold

Da de russiske stridsvognene rullet inn i Gori, så var det ennå ikke gått 12 timer siden Russlands president Dmitrij Medvedev sa at de russiske målene var nådd, og krigen var over. Seint i går kveld sa den russiske general Voitsev, ifølge georgisk TV, at den militære operasjonen i Gori var over, og at de russiske stridsvognene ville trekke seg ut torsdag morgen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer