- De politikerne som sier de har alt til alle, burde du ikke stole på. De lyver!

Det gikk heftig for seg da AUF-leder Eskil Pedersen møtte leder i Unge Høyre Paul Joakim Sandøy til duell på DBTV.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

ARENDAL (Dagbladet): De to barket sammen i ungdomspartilederdebatt onsdag kveld, samtidig som lederne i moderpartiene møttes til statsministerduell.

Pedersen og Sandøy møttes igjen til duell på DBTV, og det ble en opphetet debatt om valgfrihet, skole, skattekutt - og Stein Erik Hagen.

At sistnevnte får millioner i skattekutt dersom Høyre fjerne formueskatten, var et poeng AUF-lederen flere ganger angrep motstanderen med:

- De politikerne som sier de har alt til alle, burde du ikke stole på, fordi de lyver. De er et begrenset antall penger politikerne kan bruke på vår felles velferd. Da må man ta et valg: Er det viktigere at Stein Erik hagen får 7,7 millioner kroner i skattekutt, kun på grunn av formueskatten. Jeg fatter ikke hvordan du kan mene at det er en riktig prioritering, sier Pedersen og banker gjentatte ganger i bordet foran motdebattant Paul Joakim Sandøy, som tar til motmæle:

SE DEBATTEN I VIDEOSPILLEREN ØVERST I SAKEN.

- Eskil sier at omfordeling er frihet. Omfordeling er å ta inn et høyt skattenivå, og dele det flatt utover. Hvis omfordeling er frihet, hvorfor tar dere ikke å øker skattene til 40 og 50 prosent. Jo mer man øker omfordelingen, jo mer frihet må det vel da bli?

- Og det samme kan jeg da spørre deg igjen: Hvis skattekutt er frihet, hvorfor kutter dere ikke skattene mer, repliserer Pedersen.

Hvem vant duellen? Er du enig eller uenig? Diskutér det politiske oppgjøret i kommentarfeltet.

- SKREMSELSPROPAGANDA! Eskil Pedersen (AUF) og Paul Joachim Sandøy (Unge Høyre) under ungdomspartilederdebatten som innledet Arendalsuka. Debatten åpnet med beskyldninger om skremselspropaganda, og påstander om at enkelte heller snakker nedsettende om andre partiers politikk, enn å snakk om egen politikk. Foto: Sondre Steen Holvik / Dagbladet
- SKREMSELSPROPAGANDA! Eskil Pedersen (AUF) og Paul Joachim Sandøy (Unge Høyre) under ungdomspartilederdebatten som innledet Arendalsuka. Debatten åpnet med beskyldninger om skremselspropaganda, og påstander om at enkelte heller snakker nedsettende om andre partiers politikk, enn å snakk om egen politikk. Foto: Sondre Steen Holvik / Dagbladet Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer