- De presser meg til å bli kriminell igjen

Mens Politiets utlendingsenhet ikke klarer å sende Raein (34) ut av landet får han ikke lov til å jobbe.

HAR IKKE OPPHOLDSTILLATELSE:  Raein er to ganger forsøkt tvangsutsendt til Iran etter å ha sonet voldsdommer i Norge. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
HAR IKKE OPPHOLDSTILLATELSE: Raein er to ganger forsøkt tvangsutsendt til Iran etter å ha sonet voldsdommer i Norge. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Raein (34) ble utvist av Norge etter to dommer for knivstikking, kokainoppbevaring, promillekjøring og trusler med ladd pistol to dommer på til sammen to år og fem måneder.

Men norske myndigheter har ikke funnet noe sted å sende ham. Nå er han i Norge, uten lov til å jobbe eller enkle ting som å gå til fastlege.

- Norge vil ikke ha meg. Jeg har fått varig innreiseforbud til Iran. USA, Frankrike og Sverige vil heller ikke ha meg, sier Raein.

Ute fra varetekt Som Dagbladet har skrevet tidligere er 34-åringen blitt forsøkt uttransportert to ganger til Iran, farens hjemland, men er begge gangene blitt sendt rett tilbake på grunn av innreiseforbudet.

Han sier han er født i USA, og at han i oppveksten også bodde i Sverige og Frankrike, før han kom til Norge på familiegjenforening i 2004.

Etter det siste mislykkede utvisningsforbudet i sommer ble han plassert i varetekt på Trandum. Nå er han ute på gata. Og får ikke lov til å jobbe eller oppsøke en fastlege. Nå bor han på en midlertidig hybel advokaten hans, Amir Mirmotahari, har ordnet ham. Raein har ikke mulighet til å betale for den.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer